• home
 • video
 • pas verschenen

  Brecel klopt ex-wereldkampioen Dott op weg naar kwartfinales

  Brecel mag nog wat langer in Shanghai blijven.

  Luca Brecel (WS-14) heeft zich op de Shanghai Masters geplaatst voor de kwartfinales. In zijn derde ronde stuurde hij Graeme Dott (WS-31) naar huis: 5-4. Nu maakt Brecel zich op voor een wedstrijd tegen Judd Trump (WS-3).

  Dott werd in 2006 wereldkampioen, maar de 40-jarige Schot zakte intussen naar de 31e plaats op de wereldranglijst. Brecel, die 18 jaar jonger is, begon zijn achtste finale met een 67-break, waarna beide spelers een frame wonnen.

  In frame vier hing Dott de bordjes gelijk met een 72-break en pakte ook de volgende frame. Brecel kwam weer langszij, maar het was Dott die op 3-4 kwam. 

  Maar op dat moment Brecel haalde onze landgenoot zijn beste snooker boven. Zo kon hij een beslissende frame uit de brand slepen na een 68-break. In de negende frame nam Dott een 42-0 voorsprong, maar Brecel lukte even later een 54-break voor de overwinning.

  In de kwartfinales staat Brecel tegenover de Engelsman Judd Trump (WS-3). Die versloeg Brecel vorige week al eens op het Champion of Championstoernooi.