• home
 • video
 • pas verschenen

  Persoon verlengt wereldtitel: "Maar nog geen 100 procent"

  Persoon wint in Zwevezele.

  0 / 0

  Persoon wint in Zwevezele.

  De WBC-titel bij de lichtgewichten blijft in handen van Delfine Persoon (32). Onze landgenote klopte in Zwevezele de Française Myriam Dellal (38) op punten. Persoon verdedigt dus voor de 6e keer met succes haar wereldtitel.

  Persoon wint op punten

  De laatste kamp van Delfine Persoon dateerde door blessureleed al van kerstdag vorig jaar. Persoon kon die lange periode zonder gevecht niet wegsteken, maar was toch duidelijk te sterk voor haar Franse uitdager.

  Persoon oogde vooral fysiek sterk, maar miste wat precisie in haar slagen. Dellal verdedigde vrij goed op de slagenregen en probeerde af en toe tegen te prikken, maar al snel werd duidelijk dat de agressievere Persoon haar prooi niet zou lossen.

  Het verdict van de drie scheidsrechters liet weinig ruimte tot discussie: 99-91, 99-91 en 100-90. De Sportvrouw van 2015 verlengt dus haar titel en trakteert zichzelf op een titelgevecht tegen olympisch kampioene Katie Taylor.

  Persoon: "Moeilijk gaat ook"

  "Het was misschien niet 100 procent zoals het moest, maar het is wel een terechte overwinning. Al werd ik een beetje afgeremd door een virus", reageerde Delfine Persoon bij Sporza.

  "Dat is vaker het geval: oververmoeidheid voor de kamp. Je weet dat je beter kunt, maar je moet het dan op een andere manier oplossen. Ik zat nog niet aan 100 procent. Ik weet dat ik nog kan groeien. Mijn lichaam pruttelde wat tegen, maar moeilijk gaat ook."

  Persoon mag het nu opnemen tegen Katie Taylor. "Dat zal waarschijnlijk niet in België zijn. Maar als ik die kans krijg, dan wil ik wel 100 procent zijn. Misschien neem ik dan een tijdje loopbaanonderbreking. Zij wordt in de watten gelegd, ik doe het op mijn manier. Ik moet maken dat ik er sta en dat ik uitgerust ben."

  Tweets over de bokskamp van Persoon