• home
 • video
 • pas verschenen

  Europees kampioen Thijssen (19): "Kan nog niet kiezen tussen weg of piste"

  Gerben Thijssen mag zich de snelste Europeaan noemen in de afvalling.

  Gerben Thijssen heeft zich op zijn 19e tot Europees kampioen gekroond op de piste. Hij won de afvalling in Berlijn. "Een droom", zegt de jonge snaak, die ook op de weg zijn mannetje staat.

  "Heel mooi"

  "Ik ben nog heel jong en toch sta ik al met goud te pronken. Dat is een droom. Echt indrukwekkend", reageert Gerben Thijssen in een gesprek met Sporza.

  "Het tempo lag heel hoog. Soms was het nipt. Omdat ik me probeerde te sparen, viel ik bijna vroegtijdig af, maar op het einde was ik toch de sterkste."

  "Ik ben al een paar keer op de tweede plaats geëindigd. Nu stond ik met de Europese trui op het podium. Dat was heel mooi."

  Zaterdag rijdt Thijssen nog de individuele achtervolging op het EK in Berlijn.

  "Weg en piste combineren"

  Gerben Thijssen verdedigt de kleuren van Lotto-Soudal. "In mijn eerste jaar bij de beloften heb ik een goed wegseizoen gereden", vertelt hij. "Ik won onder meer in Sint-Niklaas."

  "Kiezen tussen de weg of de piste kan ik nog niet. Voorlopig blijf ik ze combineren. Ik ben nog heel jong en moet mijn kwaliteiten nog wat ontdekken."

  "Tokio 2020 is een van mijn grote doelen. Daar werken we ook hard aan met de ploeg. Ik droom ervan om die Olympische Spelen te rijden."

  Zesdaagse van Gent

  Vorig jaar won Gerben Thijssen de Zesdaagse van Gent voor beloften. "Dit jaar mag ik bij de profs rijden. Dat wordt opnieuw een droom die werkelijkheid wordt", glimlacht Thijssen.

  "Met die Europese titel zal ik extra aandacht krijgen", beseft hij ook. "Ik zal me vooral tonen in de nevennummers. In de grote nummers zal ik de schade moeten beperken."