• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  De Buyst keert voor Zesdaagse van Rotterdam toch terug naar de piste

  "Dit is geen terugkeer", vertelt De Buyst.

  Jasper De Buyst (23) zal deze winter dan toch nog eens zijn pistekleren aantrekken. Onze landgenoot leek het pistehoofdstuk eind vorig jaar afgesloten te hebben, maar doet toch mee aan de Zesdaagse van Rotterdam.

  Na het debacle op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro gaf Jasper De Buyst aan dat hij het pistegebeuren links zou laten liggen. "Het gaat over prestige en erkenning", liet De Buyst eind vorig jaar optekenen bij Sporza.

  Maar van 4 tot 9 januari 2018 zal Jasper De Buyst toch nog eens te bewonderen zijn in het wereldje van de zesdaagses. Onze landgenoot zal met Tosh Van der Sande, ploegmaat bij Lotto-Soudal, een tandem vormen op de Zesdaagse van Rotterdam.

  "Ik ben blij dat ik weer op de piste zal fietsen, maar dit is geen terugkeer naar de baan. Ik neem enkel deze wedstrijd op in mijn programma", schrijft De Buyst op Twitter.

  Jasper De Buyst geeft toelichting op Twitter