• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  24-karaats goud en 3.360 diamanten: wie gaat aan de haal met prestigieuze "Money Belt"?

  De winnaar van het gevecht krijgt ook dit kleinood mee naar huis.

  Zaterdag staat het langverwachte boksduel tussen Conor McGregor en Floyd Mayweather op het programma. De winnaar mag alvast met de prestigieuze "Money Belt" naar huis. "Ik zal maar 2 ronden nodig hebben om die oude man te verslaan", snauwt McGregor.

  Mayweather: "Het zal niet gemakkelijk worden"

  De laatste weken smeten beide heren al vaak met modder naar elkaar, maar dat was op hun laatste persconferentie (iets) minder het geval. De focus lijkt zowel bij McGregor als bij Mayweather te liggen op de kamp van zaterdag.

  "Conor heeft een geweldige carrière gehad", steekt Mayweather van wal. "Hij is een fantastische vechter, iemand die nooit het hoofd buigt en een zeer sterke concurrent. Het zal geen makkelijke wedstrijd worden. Het zal bloed, zweet en tranen kosten."

  "Ik heb 21 jaar gebokst en heb alles gewonnen wat er te winnen valt. Je moet kunnen uitdelen én kunnen incasseren. Maar in mijn carrière heb ik toch vooral uitgedeeld", aldus een zelfverzekerde Mayweather.

  McGregor: "Soms hou ik wel van een rustige persconferentie"

  Ook opponent McGregor spuwde minder vuur dan gewoonlijk. "We hebben veel gekke persconferenties meegemaakt. Nu ligt de focus op het gevecht zelf en dat heb ik wel graag. Op sommige momenten dan toch", grijnst de Ier.

  Minder zelfvertrouwen koesterde McGregor evenwel niet. "Ik zal de druk opvoeren en deze oude man breken", verzekerde hij. "Het gevecht zal beslist zijn na 2 rondes."

  "Let op mijn woorden. Ik klop Mayweather met gemak en dan nog in zijn eigen sport. Hij staat gewoon niet op mijn hoogte."

  Wie gaat met de "Money Belt" naar huis?

  Zaterdag staan er enorme prijzengelden op het spel. Alles tesamen staat de teller nu op 300 miljoen dollar, te verdelen tussen beide vechtersbazen.

  Wat de winnaar evenwel niet zal moeten delen, is de prestigieuze "Money Belt". De kamp tussen Mayweather en McGregor is dan wel geen officiële wedstrijd, dat weerhield de organisatie er niet van om een exclusief eremetaal te vervaardigen voor de winnaar.

  De "Money Belt" wordt opgefleurd met 3.360 diamanten, 600 saffieren en 300 smaragden bovenop een anderhalve kilo 24-karaats goud die op het Italiaanse krokodillenleer wordt bevestigd.