• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vladimir Klitsjko gooit op zijn 41e de handddoek definitief in de ring

  Vladimir Klitsjko: "Tijd voor mijn tweede carrière na de sport."

  Vladimir Klitsjko zal niet meer in de ring stappen voor een rematch tegen Anthony Joshua. "Ik heb alles bereikt waar ik van droomde", zegt de Oekraïner. Klitsjko verloor enkele maanden geleden zijn 5e kamp uit zijn carrière tegen de Brit Joshua. De geplande en gehoopte revanche komt er dus niet.

  Vladimir Klitsjko stond, samen met zijn oudere broer Vitali, jarenlang aan de top van de bokssport. Van 2006 tot 2015 was hij de onbetwiste wereldkampioen bij de zwaargewichten, tot hij zijn titel verloor aan Tyson Fury.

  Fury moest die titel na cocaïneperikelen weer inleveren, waarna Klitsjko tegen Anthony Joshua opnieuw een gooi kon doen naar zijn gordels. Maar de 14 jaar jongere Joshua trok na een spectaculair gevecht aan het langste einde.

  Velen hadden gehoopt op een revanche later op het jaar en ook Klitsjko leek daar ondanks zijn 41 jaar wel oren naar te hebben. Maar nu beslist hij toch om er een punt achter te zetten.

  "Ik heb alles bereikt waar ik van droomde. Ik wil nu aan mijn tweede carrière na de sport beginnen", zegt Klitsjko. "Ik had nooit gedacht dat ik zo'n lange en ongelooflijk succesvolle carrière zou hebben."

  Klitjsko verloor maar 5 van zijn 69 kampen, 53 keer sloeg hij zijn tegenstander knock-out. "27 jaar geleden ben ik aan dit avontuur begonnen. Het was het beste beroep dat ik kon kiezen."