• home
 • video
 • pas verschenen

  De Kerpel: "Het is tijd voor Pacquiao om ermee te stoppen"

  "Controversiële beslissing om Horn de overwinning te geven."

  De nederlaag van Manny Pacquiao tegen Jeff Horn doet de wenkbrauwen fronsen. Freddy De Kerpel vindt dat de 38-jarige Pacquiao zijn handschoenen maar beter aan de wilgen hangt.

  Pacquiao leed zijn nederlaag in Australië, het thuisland van Jeff Horn. Horn had de steun van ruim 50.000 supporters in Brisbane. Voormalig Belgisch kampioen en huidig bokscommentator Freddy De Kerpel denkt het zijne van de kamp.

  "Het verlies van Pacquiao is voor mij een grote verrassing. Maar ik heb de wedstrijd gezien en heb opnieuw moeten vaststellen dat het niet meer de Pacquiao van vroeger is", zegt De Kerpel.

  "Het was zeker niet de Pacquiao van enkele jaren geleden en ook al niet meer de Pacquiao van tegen Mayweather. En dan moet je weten dat Pacquiao-Mayweather twee jaar geleden al een zeer ontgoochelende wedstrijd was. Die kamp kwam een jaar of 6, 7 te laat."

  "Wat mij betreft heeft Pacquaio de kamp tegen Horn licht gewonnen op punten. Pacquiao bokste geen topwedstrijd, maar dit was ook geen afstraffing. Het verschil was heel nipt. Het is een controversiële beslissing om Horn de overwinning te geven."

  "Toch is het misschien best dat Pacquiao stopt met boksen. Ik weet niet goed waarom hij nog doorgaat. Misschien zit hij in geldproblemen? Hij verdient veel, maar geeft ook veel uit..."

  "Sterkere boksers in andere bonden"

  De Kerpel vindt de nieuwe WBO-kampioen Horn wel een zeer degelijke bokser, maar geen toptalent. "Deze zege is fantastische reclame voor hem, maar voor mij is Horn geen wereldtopper. Ik wil hem zeker niet afbreken, maar in de andere bonden bonden lopen veel sterkere boksers rond. Voor mij staat Horn net niet in de top 10 van de wereld."