• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  De Ketele combineert profcarrière met taak als coach bij KBWB

  "De Ketele is de geknipte man", oordeelt de KBWB.

  Kenny De Ketele (32) gaat bij de Belgische Wielerbond aan de slag als Track Development Endurance Coach. Hij zal die taak als coach bij de federatie nog minstens tot en met de Olympische Spelen van 2020 in Tokio combineren met zijn loopbaan als renner.

  "Kenny beschikt over een schat aan ervaring"

  "Kenny beschikt als pistier over een schat aan ervaring. Die deelt hij voortaan als lid van de technische staf van Belgian Cycling met de junioren baanrenners die actief zijn in de uithoudingsdisciplines", verduidelijkt de KBWB.

  "Die renners worden door De Ketele bijgestaan in de voorbereiding van en tijdens belangrijke wedstrijden zoals EK's en WK's".

  De renner van Sport Vlaanderen-Baloise - goed voor vier gouden Europese medailles en een wereldtitel - blijft zijn loopbaan als profrenner zo lang mogelijk combineren met zijn taak bij Belgian Cycling als Track Development Endurance Coach.

  "Hij is de geknipte man om de jongeren de kneepjes van het vak te leren"

  "Kenny is de geknipte man om de jongeren de kneepjes van het vak bij te brengen", oordeelt directeur Jos Smets. "De Ketele is niet alleen een begaafd atleet, hij is ook gedreven om zijn kennis door te geven."

  "Zo schoolden Kenny en Moreno De Pauw als geroutineerd ploegkoerskoppel in de aanloop naar het WK in Hongkong Jolien D'Hoore en Lotte Kopecky bij op technisch vlak, onder meer wat de aflossingen betrof. Met goed gevolg, want ons vrouwenduo werd wereldkampioen."