• home
 • video
 • pas verschenen

  Europees kampioen Ngabu: "Je moet durven te dromen van wereldtitel"

  Ngabu kroonde zich gisteren tot Europees kampioen bij de cruiserweights.

  Voetballer-bokser Yves Ngabu veroverde gisteren de Europese titel bij de cruiserweights. "Of ik nog last ondervond van de voetbalmatch 4 dagen geleden? Het zit allemaal in het hoofd", zegt Europees kampioen Ngabu.

  Ngabu: "Zou graag eens in een echt boksland vechten"

  Yves Ngabu was gisteren duidelijk te sterk voor zijn Hongaarse tegenstrever Lodi. Goed voor zijn 18e zege in 18 kampen en die felbegeerde Europese titel bij de cruiserweights.

  "Mijn droom was eigenlijk om Belgisch kampioen te worden in mijn eigen stad, Roeselare", zegt Ngabu. "En nu ben ik Europees kampioen in mijn eigen stad. Deze titel betekent heel voor mij. Hopelijk is dat het begin van iets moois."

  Denkt Ngabu al een kamp om de wereldtitel? "Iedere bokser moet ambitie hebben. Ik wil natuurlijk wereldkampioen worden, zoals iedere bokser. Ik zou graag in een echt boksland vechten, in Engeland of de Verenigde Staten. Je moet durven te dromen en het groot zien. Anders is het gedaan."

  Video player inladen ...

  Ngabu: "Wil niet kiezen tussen voetbal en boksen"

  Ngabu was donderdag nog aan de slag met eersteprovincialer Zwevezele, voor wie hij dit seizoen 23 keer scoorde. "Ik heb er niets meer van gevoeld tijdens de kamp", zegt Ngabu.

  "Het zit allemaal in het hoofd", zegt de 28-jarige bokser. "Als het in je hoofd goed zit, dan zal het lichaam wel volgen.”

  Wat als Ngabu op een dag moet kiezen tussen voetbal en boksen? “Die keuze wil ik niet maken. Ik doe die 2 sporten allebei heel graag.”