• home
 • video
 • pas verschenen

  Ballenmeisje schrijft Tsonga ontroerende bedankingsbrief

  Tsonga hielp vorig jaar een ballenmeisje dat onwel geworden was.

  Een jaar nadat Jo-Wilfried Tsonga een groggy ballenmeisje te hulp geschoten had op de Australian Open, kreeg hij een aangename verrassing. "Ik wil me graag verontschuldigen, omdat ik mijn plichten als ballenmeisje toen niet kon vervullen", schrijft het ballenmeisje in een bedankingsbrief.

  VIDEO: Tsonga ontfermt zich over groggy ballenmeisje (2016)

  Dat Jo-Wilfried Tsonga een gentleman is, heeft hij al vaker bewezen. Zoals vorig jaar, toen de Fransman zich ontfermde over een ballenmeisje tijdens de Australian Open. 

  Het meisje had een bal vol in haar gezicht gekregen tijdens een wedstrijd van Tsonga. De tennisser begeleidde het meisje (groggy) naar de catacomben.

  "Bedankt om me uit de nood te helpen"

  Een jaar later stuurde het ballenmeisje Tsonga een emotionele bedankingsbrief (foto). "Ik weet niet of je me nog herinnert", schrijft het meisje. "Ik ben het meisje dat je van de tennisbaan begeleidde."

  "Ik wil me graag verontschuldigen voor al die keren waarop je de bal vroeg, maar ik er je geen gaf. Ik wist niet dat ik toen een virus had, waardoor ik me duizelig voelde."

  "Door dat virus kon ik ook minder goed horen en zien dan normaal. Ik verontschuldig me dat ik mijn plichten als ballenmeisje toen niet kon  vervullen."

  "Bedankt om zo vriendelijk te zijn voor mij. Ik apprecieer het enorm dat je me te hulp schoot en van de baan begeleidde, toen ik in nood was. Veel succes de komende wedstrijden. Giuliana, ballenmeisje nummer 108 van de Australian Open."

  Tsonga zwierde de mooie bedankingsbrief op Twitter

  Tsonga in kwartfinales tegen Wawrinka

  In de Australian Open loopt het voorlopig op wieltjes voor Jo-Wilfried Tsonga (ATP-12). De Fransman zit net als David Goffin in de kwartfinales, waarin hij het opneemt tegen de Zwitser Stanislas Wawrinka (ATP-4).