• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Wiggins: "Mijn vader is mijn held als renner, als vader was hij waardeloos"

  Wiggins mocht het zegegebaar maken in Gent.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Sir Bradley Wiggins (39) heeft zijn favorietenrol in de Zesdaagse van Gent waargemaakt. "Dit was mijn laatste race met Mark Cavendish, maar misschien niet als individu. Ik wil vooral genieten van dit moment", zei de Brit.

  "9 jaar geleden was ik hier voor het laatst, 13 jaar geleden won ik hier met Matthew Gilmore en 18 jaar geleden was ik hier als 19-jarige knaap voor het eerst. Ik ben geboren in Gent en dit voelde altijd als mijn tweede thuis", vertelde Bradley Wiggins na de ontknoping van de Gentse Zesdaagse aan Sporza.

  "Het Kuipke is nog niets veranderd. Het is speciaal om hier te winnen. Ik heb altijd gezegd dat ik hier nog een laatste keer wou rijden. En dan win ik hier met Mark Cavendish, na alles wat we de voorbije jaren hebben meegemaakt."

  "Als koppel was dit onze laatste race samen, maar dit was misschien niet mijn laatste wedstrijd als individu."

  "Wat mijn toekomst dan is? Dat weet ik nog niet zeker. Ik wil vooral van dit moment genieten. Ik heb nog goeie benen. Ik wil niet zeggen dat dit het einde is en dan volgende week iets anders vertellen."

  Over vader: "Een held, maar als vader was hij waardeloos"

  De vader van Wiggins, een ex-renner, zou vandaag 64 jaar geworden zijn. "Ik denk altijd aan hem. Als renner is hij nog steeds een van mijn helden."

  "Ik ben geen fan van zijn persoonlijkheid en als vader was hij waardeloos. Maar als renner heeft hij me geïnspireerd en hij heeft me goeie genen gegeven."