• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  De Pauw: "Kenny doet mij boven mezelf uitstijgen"

  De samenwerking verloopt vlekkeloos.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Moreno De Pauw en Kenny De Ketele vormen een gouden duo op de baan. In Het Kuipke staan ze halfweg aan de leiding. De succesformule van het Belgische duo is vriendschap. "We gaan voor elkaar door het vuur in de koers."

  De Pauw: "De Ketele is de tacticus"

  Leider Moreno De Pauw moet nog wat wennen aan zijn rol van favoriet in Het Kuipke. "Het doet me wel iets als de topteams dat zeggen. De voorbije jaren startte ik hier met de ambitie om mij te bewijzen in de nevennummers. Nu met Kenny is het doel om toch zeker op het podium te eindigen."

  "Ik ben vorige winter met Kenny beginnen te rijden. Dat heeft me een enorme vertrouwensboost gegeven. Hij heeft een betere renner van mij gemaakt. Vorige jaar probeerden ze hem voor Londen te koppelen aan iemand anders, maar toen heeft hij gezegd: "ik wil met Moreno rijden". Dat heeft iets gedaan met mij. Hij deed mij boven mezelf uitstijgen en die lijn heb ik doorgetrokken."

  "Wielrennen is zeker voor de helft mentaal. Je kunt goed zijn, maar ook in je hoofd moet het goed zitten. En dat is nu zeker het geval. Bovendien komen we ook naast de fiets goed overeen. We voelen elkaar zonder woorden aan in de koers."

  "Het sterkste punt van Kenny? Hij is heel slim op de piste. Hij weet perfect waar we ons honderd procent moeten geven, maar ook perfect waar we een paar punten kunnen laten vallen. Hij is de tacticus. Als hij mij met zijn koersinzicht goed afzet voor de sprint zijn we sowieso bij de eersten."

  "Dat inzicht zal nodig zijn want er wordt gebikkeld voor elk punt. Zo kunnen we soms krachten sparen om die te gebruiken in de finale."

  Video player inladen ...

  De Ketele: "Een plus een is bij ons meer dan twee"

  Kenny De Ketele beaamt het verhaal van zijn ploegmakker. "Ik denk dat we het ideale koppel zijn. We hebben een goeie mix van snelheid en tactiek. Bij ons is een plus een meer dan twee. We zijn op elkaar ingespeeld en hebben toch al wat automatismen dus je kan er zeker nog een halfje bijtellen."

  "Dat we vrienden zijn helpt ook wel. Tijdens de ploegvoorstelling zwijgen we geen seconde tegen elkaar. We gaan voor elkaar door het vuur tijdens de koers en dat is toch wel een grote troef."

  Heeft De Ketele een betere renner gemaakt van De Pauw? "Ik denk het wel. Ik heb zijn instelling en zijn mentaliteit een beetje aangepakt. Hij is een speelvogel en in het verleden maakte hij soms een lakse indruk op training. Maar ik heb hem dan beter leren kennen en heb echt vertrouwen in hem. Daarom heb ik vorig jaar op tafel geklopt: ik wou met Moreno in Londen de zesdaagse rijden."

  "We hebben daar toen gewonnen en dat heeft bij hem voor een klik gezorgd. Nu is hij vertrokken. Ik voel me ook heel goed. We rijden rond met veel vertrouwen. Ik ben hier een van de oudere renners en ik probeer van elk moment te genieten."

  "Wij de favoriet? De teams zijn aan elkaar gewaagd. De tijdritten zijn telkens in ons voordeel en leveren dan 30 punten op. Daardoor kan je hier en daar al eens iets laten liggen. We hebben ook nog geen enkele aflossing gemist. Zo spaar je energie. Dat kan na zes dagen een groot verschil maken."

  Video player inladen ...