• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Ierse kooivechter Conor McGregor daagt bokskampioen Floyd Mayweather uit

  Conor McGregor, kampioen bij de lichtgewichten van de populaire UFC

  De Ierse kooivechter Conor McGregor daagt de gestopte bokskampioen Floyd Mayweather uit voor een boksduel. De inzet is wat hem betreft 100 miljoen dollar.

  Conor McGregor kroonde zich afgelopen weekend tot kampioen bij de lichtgewichten van de populaire UFC, de grootste organisatie in de vechtsporten onder de noemer Mixed Martial Arts (MMA). De 28-jarige Ier was ook al de kampioen bij de vedergewichten.

  McGregor, een immens populaire figuur met zo'n 3 miljoen volgers op Twitter, herhaalde gisteren in New York zijn oproep aan het adres van Mayweather om het tegen hem op te nemen in een bokskamp.

  Hij noemde de bokser een bangerik: "Ik wil 100 miljoen dollar voor een gevecht tegen Mayweather onder de regels van het boksen, want hij is bang voor een puur gevecht zonder bescherming."

  Mayweather was dit voorjaar wel te vinden voor een confrontatie met McGregor, maar lijkt er nu niet veel zin in te hebben. Hij bokste in september 2015 zijn laatste wedstrijd.

  "Money" won in zijn carrière 49 partijen en verloor geen enkele. Zijn verdiensten worden geschat op meer dan 800 miljoen dollar. 

  Tweets en Instagram:

  Foto's van McGregor van afgelopen week:

  "Mayweather is bang van een echt gevecht":

  McGregor zingt mee tegen Donald Trump: