• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Wiggins praat niet met de pers in Gent: "Hij zal oud en wijs genoeg zijn"

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Bradley Wiggins rijdt normaal gezien vanaf morgenavond zijn laatste race in het Kuipke van Gent. De Brit gaf op het obligate perspraatje een bijzonder ongeïnteresseerde indruk. "Ik begrijp hem wel", verdedigt Iljo Keisse het gedrag van de Brit.

  Bradley Wiggins (36) rijdt naar alle waarschijnlijkheid deze week zijn laatste kilometers op het hoogste niveau. De flamboyante Brit, die in België geboren werd, zal zijn carrière afsluiten op de Zesdaagse van Gent.

  Maar Wiggins heeft enkele woelige weken achter de rug. Uit gehackte gegevens bleek dat de Brit een verboden middel tegen astma had gebruikt en dat nieuws ontketende een stevige storm in het Britse wielerlandschap.

  Wiggins wou daarom vandaag op de obligate persconferentie voor de Zesdaagse geen vragen van de journalisten beantwoorden. Wiggins gaf een ongeïnteresseerde indruk en verliet al snel het Gentse stadhuis.

  "Het is moeilijk om me in zijn plaats te stellen, maar Bradley heeft al redelijk veel over zich gekregen. Ik heb dat ook ooit meegemaakt", vertelt Iljo Keisse over de houding van zijn Britse concurrent. Keisse werd enkele jaren geleden ook beschuldigd in een dopingzaak.

  "De Britse media zijn natuurlijk aasgieren die Wiggins achtervolgen. Ergens begrijp ik hem wel. Maar als je als eerste weggaat op deze persconferentie zonder één vraag te beantwoorden, dan is dat ook het andere uiterste. Dat is de keuze van Bradley en ik denk dat hij oud en wijs genoeg is om te weten wat hij moet doen."

  "Ik heb Wiggins zien rijden en hij is indrukwekkend"

  Hoe schat Iljo Keisse de sportieve ambities van Bradley Wiggins in, die in Gent samen met boezemvriend Mark Cavendish aan de start verschijnt? "Ik denk dat ze heel goed zijn", vertelt Keisse.

  "Ze zullen hun naam op de piste willen waarmaken. Ik heb Wiggins de laatste dagen aan het werk gezien en hij is indrukwekkend. Ik krijg er schrik van. En Cavendish zegt dat hij met deze zesdaagse bezig geweest is. Daar ga ik dus vanuit."