• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Woelwater Tyson Fury: "Stel mijn wereldtitels beschikbaar"

  Tyson Fury tijdens zijn titelgevecht tegen Vladimir Klitsjko.

  Zwaargewicht Tyson Fury heeft beslist om zijn wereldtitels in de WBO en WBA af te staan. De Britse bokser (28) wil eerst zijn mentale problemen overwinnen. De controversiële figuur gaf onlangs toe dat hij psychische problemen heeft en daardoor cocaïne gebruikt. De Britse bond heeft hem ondertussen ook geschorst.

  Tyson Fury veroverde bijna een jaar geleden zijn wereldtitels door de ongenaakbaar gewaande Vladimir Klitsjko te verslaan. Sindsdien ging het bergaf met de Brit, die naar eigen zeggen al jaren tegen depressies vecht. Om zijn mentale problemen te vergeten gebruikte hij cocaïne. Er zou ook een positieve dopingtest geweest zijn.

  Fury heeft nu zijn wereldtitels afgestaan, zodat hij zich kan toeleggen op zijn herstel. "Ik kan mijn titels niet verdedigen. Daarom heb ik de moeilijke beslissing genomen om ze vacant te stellen. Ik sta nu voor een grote uitdaging in mijn leven. Het wordt een gevecht dat ik, net zoals tegen Klitsjko, zal winnen", laat de 28-jarige bokser weten.

  "Wereldtitels worden gewonnen of verloren in de ring, maar ik kan op dit moment onmogelijk mijn titels verdedigen. Het is dus maar rechtvaardig en goed voor het boksen dat ik mijn titels afsta, zodat andere boksers om de wereldtitel kunnen strijden."

  Mick Hennessy, de bokspromotor van Fury, noemt de beslissing van zijn poulain "hartverscheurend". Fury's nonkel en coach Peter Fury gelooft nog in de toekomst. "Tyson zal sterker terugkeren en terugwinnen waar hij recht op heeft", klinkt het overtuigd.

  Britse bond schorst Fury voorlopig

  Los van de boodschap vanochtend van Fury heeft de Britse boksbond later op de bekendgemaakt dat het de licentie van de bokser voorlopig heeft ingetrokken. De BBBC wacht een onderzoek af over "de medische en antidopingproblemen" van Fury.