• home
 • video
 • pas verschenen

  Rory McIlroy: "Pieters verdient alle lof"

  Thomas Pieters haalde een punt binnen met Rory McIlroy.

  Thomas Pieters zal zijn debuut op de Ryder Cup niet snel vergeten. Op de baan van Hazeltine, Minnesota deelde hij in de eerste sessie in de Europese malaise aan de zijde van Lee Westwood. Dat zette hij recht samen met Rory McIlroy in de fourballs.

  In de ochtendlijke foursomes kwam Europa er helemaal niet aan te pas en dat was ook het geval voor Thomas Pieters. Samen met een ondermaatse Lee Westwood was hij niet opgewassen tegen Dustin Johnson en Matt Kuchar.

  Pieters kreeg van kapitein Darren Clarke een kans op revanche in de fourballs in de namiddag. Met Rory McIlroy als partner nam hij het op tegen dezelfde twee Amerikanen.

  Dat ging Pieters beter af. Onder meer dankzij enkele van zijn birdies bouwde het Europese duo een voorsprong uit. Op het einde werd het nog even spannend, maar McIlroy maakte het af in stijl: met een eagle.

  Het puntje van Pieters en McIlroy, tegen onder meer de nummer 2 van de wereld Dustin Johnson, was belangrijk, want na de ochtendlijke foursomes leidde de VS nog met 4-0. Met 5-3 op het scorebord na de eerste dag ziet de wereld er helemaal anders uit.

  Pieters: "Fantastisch om met Rory te spelen"

  Pieters kreeg na zijn overwinning heel wat lof van zijn partner. "We probeerden Kuchar en Johnson onder druk te zetten, maar ik gaf Thomas heel wat werk in het midden van onze ronde", zei McIlroy.

  "Daar verdient hij alle lof voor. Hij heeft zich moeiteloos aangepast aan de Ryder Cup en dat is niet evident."

  Pieters zelf bleef bescheiden. "Het is een droom om met iemand als Rory te spelen. Elke keer dat ik in de problemen kwam, sloeg hij enkele fenomenale ballen. Ondanks de nederlaag vanmorgen voelde ik dat ik goed aan het spelen was."