• home
 • video
 • pas verschenen

  Brecel schakelt topspeler Murphy uit in Wales

  Brecel is aan de slag in Wales.

  Luca Brecel heeft gestunt in Cardiff. Hij bereikte er de 1/8e finales in de Wales Open snooker na een knappe zege tegen Shaun Murphy (WS-4).

  Luca Brecel verloor zondag nog een Shoot-Out-toernooi en stond de week ervoor in zijn eerste finale van een rankingevent. Ook deze week is hij aan de slag in een rankingtoernooi, de Wales Open in Cardiff. 

  Na twee moeilijke rondes stond Brecel (WS-28) vandaag tegenover topspeler en ex-wereldkampioen Shaun Murphy (WS-4). Beide spelers wisselden prachtige pots af met bizarre missers.

  Murphy leek net iets secuurder en stond 2-1 voor, maar de match kantelde met de laatste bal in het vierde frame. Murphy potte de zwarte wel, maar zag ook zijn witte in een pocket verdwijnen: Frame voor Brecel. (video onderin)

  Ook in de laatste twee frames had Murphy zijn kansen, maar Brecel ging, onder andere met een briljante rode, die hij liet afwijken op een andere, naar de 4-2-zege en de kwalificatie voor de 1/8e finales.

  Brecel (WS-28) op de Wales Open
  R1Ian Burns (Eng/WS-70)4-3
  R2Mark King (Eng/WS-37)4-3
  16FShaun Murphy (Eng/WS-4)4-2
  8FDing Junhui (Chn/WS-12)2-4