• home
 • video
 • pas verschenen

  O'Sullivan pakt 6e Masters-titel na demonstratie in de finale

  Er stond geen maat op O'Sullivan in de finale.

  Ronnie O'Sullivan (40) heeft voor de zesde keer in zijn carrière het Masters snookertoernooi gewonnen, een evenaring van het record van Stephen Hendry. In de finale was O'Sullivan meer dan een maatje te groot voor Barry Hawkins: 10-1.

  Ronnie "The Rocket" O'Sullivan nam op de Masters in Londen deel aan zijn eerste grote toernooi sinds het WK in april 2015 en dat hebben zijn tegenstanders aan den lijve ondervonden.

  In de finale keek O'Sullivan, de nummer 6 van de wereld, Barry Hawkins, de nummer 8 van de wereld, in de ogen. Hawkins won in de namiddagsessie nog het eerste frame, maar daarna stond er geen maat op O'Sullivan.

  De Engelsman was gisteren nog kritisch over zijn niveau in de halve finales, maar was in de finale helemaal op de afspraak. Aan het einde van de namiddagsessie stond het al 7-1 en in de avondsessie maakte O'Sullivan het vlotjes af: 10-1, het grootste verschil in een Masters-finale.

  Voor O'Sullivan is het de zesde Masters-zege, na overwinningen in 1995, 2005, 2007, 2009 en 2014. Daarnaast was hij vijf keer runner-up. Met een zesde Masterstitel evenaart hij het record van de Schot Stephen Hendry.

  De winnaar van de Masters krijgt een cheque van 200.000 pond (261.000 euro) overhandigd, voor de runner-up is er 90.000 pond (117.500 euro) weggelegd. De finale werd geleid door de Belgische scheidsrechter Olivier Marteel. Die had vorig jaar ook al de eer om de WK-finale in goede banen te leiden.

  O'Sullivan: "Toernooien winnen, dat ben ik gewend"

  • Ronnie O'Sullivan: "Of ik verbaasd ben dat ik na 8 maanden zonder snooker al opnieuw een toernooi win? Neen, een toernooi winnen verbaast me nooit. Soms ben ik verrast dat ik een wedstrijd win die ik eigenlijk had moeten verliezen, maar toernooien winnen ben ik nu wel gewend. De records van Hendry najagen is geen doel, maar na enkele toernooien in Engeland en op het Europese vasteland wil ik in april wel weer voor de wereldtitel gaan. Dat wordt sowieso een moeilijkere opdracht. Hier moest ik mijn vorm maar een week vasthouden, op het WK 17 dagen."
  • Barry Hawkins: "Ik zou willen dat Ronnie eens definitief met pensioen gaat (lacht). Deze nederlaag is vooral aan mezelf te wijten. Ik ben heel teleurgesteld over mijn prestatie in deze finale."

  Uitslag finale:

  Ronnie O'Sullivan (Eng/6) - Barry Hawkins (Eng/8) 10-1: 50-66, 97(70)-8, 136(136)-0, 73(52)-49, 72-28, 64-36, 77(77)-17, 72(72)-13, 58-39, 92(66)-0, 82(82)-0

  Tweets: