• home
 • video
 • pas verschenen

  Van der Poel hervat training na blessure: "Maar dat viel tegen"

  Mathieu Van der Poel is de huige wereldkampioen in het veld.

  Mathieu van der Poel heeft dinsdag groen licht gekregen om de training te hervatten na een vervelende blessure die de Nederlander opliep in de Ronde van de Toekomst. Nu blijkt dat de conditie van Van der Poel nog niet optimaal is na twee weken van inactiviteit.

  Een gekneusde knieschijf met een grote snijwonde op die knie, dat was het verdict voor Van der Poel na een valpartij in de Ronde van de Toekomst twee weken geleden.

  Van der Poel moest twee weken rust nemen en mocht gisteren eindelijk de training weer hervatten. Maar dat liep uit op een ontgoocheling.

  "Zodra ik toestemming kreeg van de dokter, ging ik aan het werk. Maar dat viel tegen", zegt de huidige wereldkampioen in het veld.

  "Ik wilde wat lopen, maar lang duurde dat niet: na tien minuten werd ik door krampen overvallen. Het fietsen verliep beter, maar na twee uurtjes viel ik met een veel te hoge hartslag bijna van mijn fiets", laat Van der Poel optekenen op de website van zijn team BKCP-Corendon.

  "Gelukkig heb ik nog een week om mij voort klaar te stomen voor de eerste Werelbekerwedstrijd in Las Vegas op 16 september. Voor onze afreis worden de draadjes nog uit mijn knie verwijderd."

  Het wordt dus kort dag voor Van der Poel, die in Las Vegas vooral niet te veel punten wil verliezen in het klassement voor de Wereldbeker.