• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanmarcke: "De tweede keer lek was er te veel aan"

  Net als vorig jaar lukte het Vanmarcke niet op de kasseien in de Tour.

  Sep Vanmarcke toonde zich op de kasseien, maar het lukte hem niet om een resultaat te halen. "Ik heb er nochtans alles aan gedaan", aldus een teleurgestelde Vanmarcke. Ook oud-winnaar van Parijs-Roubaix Johan Vansummeren was teleurgesteld.

  Het leek nochtans uitstekend te beginnen voor Vanmarcke op de kasseien. Op de eerste van zes kasseistroken, die van Pont-à-Celles, trok Vanmarcke het peloton meteen op een lint.

  Een ideale opwarming voor Vanmarcke, zo leek het. Maar het bleef niet duren. Maar liefst twee lekke banden later finishte Vanmarcke op meer dan zeven minuten van winnaar Tony Martin.

  “Ik heb er nochtans alles aan gedaan om goed voor de dag te komen vandaag. Ik heb er maandenlang naar uitgekeken. Dan is het balen dat zo eindigt. Ik ben natuurlijk erg ontgoocheld”, stelde de renner van het Nederlandse LottoNL-Jumbo.

  “Ik kwam na mijn eerste lekke band nog terug, maar moest toen op de laatste strook risico’s nemen om op te schuiven. Door het stof zag ik alleen al snel geen hand voor ogen meer en vervolgens reed ik nog een keer lek. Toen wist ik dat het over was”, baalde Vanmarcke.

  Zijn Nederlandse ploegmaat bij LottoNL-Jumbo Robert Gesink, veertiende op 3 seconden, van Martin, had wel lof voor Vanmarcke. "In Sep had ik een ideale maat, hij weet hoe het werkt en kan heel goed positie kiezen. Jammer dat Sep op de voorlaatste strook lek reed, dat kostte ons waarschijnlijk een fantastische daguitslag."

  Vansummeren: "Ik hing er voortdurend maar wat tussen"

  "Na mijn val wist ik dat het moeilijk zou zijn, maar je hoopt natuurlijk altijd. Ik had goed geslapen en hoopte ook dat ik mee zou kunnen strijden, maar het draaide voor geen meter. Al van bij de start voelde ik dat de benen niet goed waren. Ik zat al snel `à bloc gewoon om bij het peloton te blijven, dan weet je dat je ook op die kasseien niet veel zal kunnen doen. Ik hing er voortdurend maar wat tussen."

  Dus overheerst ontgoocheling na afloop. "Ik ben hier in dienst van de ploeg, maar dit was de etappe waarvoor ik ook in de Tour ben, dan is het niet fijn dat het tegenvalt. Ik ben zwaar teleurgesteld."