• home
 • video
 • pas verschenen

  "Of Suarez dit seizoen nog speelt? Dat is heel optimistisch"

  Voor Matias Suarez is het weer een seizoen om door te spoelen.

  Voor Anderlecht wordt het deze week "money time" met wedstrijden op het veld van AA Gent en Charleroi. "We moeten onze prestaties van de vorige matchen nu ook op verplaatsing bevestigen", zegt coach Besnik Hasi, die het ook heeft over de situatie van Matias Suarez.

  Anderlecht kon in Play-off I tot nu toe enkel zijn thuiswedstrijden tegen Charleroi en Kortrijk tot een goed einde brengen. Op het veld van Standard en Club Brugge raapte het geen punt. "Maar dat waren ook moeilijke verplaatsingen", legt coach Besnik Hasi uit.

  "Op Standard speelden we slecht, maar tegen Club hebben we positief gereageerd en hebben we ons voetbal weer gevonden. Nu moeten we bevestigen en zeker op verplaatsing. Ons vertrouwen moeten we meenemen naar Gent."

  Anderlecht won in de competitie en in de beker op het veld van Gent. Een goed voorteken? "Vooral in dat competitieduel was Gent in de beginfase sterker dan wij. En sinds die match is het nog beter geworden. Ze zijn naar mekaar gegroeid en vooraan is Gent heel sterk. Maar voor ons is het simpel: elke match is een finale."

  Anderlecht kreeg van Hein Vanhaezebrouck wel een compliment: de Gent-coach schat Anderlecht momenteel hoger in dan Club Brugge. "Als we tegen Gent spelen, zegt Hein steeds dat wij de beste ploeg ter wereld zijn. Zo ken ik hem", knipoogt Hasi.

  Over Suarez: "Vergeet niet dat hij al maanden niets gedaan heeft"

  Op de persconferentie gisteren was er uiteraard nog een gespreksonderwerp: de terugkeer van Matias Suarez naar Anderlecht. "Mati heeft begrepen dat hij een fout gemaakt heeft. Hij is hier en heeft nu minder pijn dan de voorbije maanden", zegt Hasi.

  "Deze week traint hij binnen en als er geen reactie op zijn knie komt, dan zullen we het ritme wat opdrijven. Lichamelijk is hij fit, maar we moeten voorzichtig zijn. We hebben contact gehad met de mensen die met hem gewerkt hebben en zij zullen samen met ons een programma opstellen."

  "Of Mati dit seizoen nog zal spelen? Dat zou heel optimistisch zijn. Je mag niet vergeten dat hij al maanden niets gedaan heeft. Zelfs als hij geen reactie op zijn knie krijgt, mist hij toch veel. Maar Mati heeft uiteraard veel kwaliteiten."