• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Avermaet: "Ik geloof in die wereldtitel"

  Greg Van Avermaet (r): "Ik voel me goed."

  Greg Van Avermaet is de man in vorm in de Belgische WK-selectie. "Ik verkeer in de conditie van mijn leven", vertelt de beste Belg van het seizoen twee dagen voor de strijd om de regenboogtrui in Ponferrada (Spa). "Als alle puzzelstukjes samenvallen zondag, dan ben ik kandidaat-winnaar."

  Na top 10-plaatsen in de Canadese WorldTour-wedstrijden (vijfde in Québec en zevende in Montréal) en zeges in de GP Wallonië en de GP Impanis-Van Petegem heeft Greg Van Avermaet vertrouwen getankt voor het wereldkampioenschap.

  "Ik voel me goed en ben tevreden over mijn seizoen, maar zo'n wereldtitel zou wel heel mooi zijn", stelt Van Avermaet. "Ik geloof er ook in en verkeer in de conditie van mijn leven."

  "Ik ben enorm gemotiveerd en ik krijg een parcours voorgeschoteld dat me ligt. Lastig, maar niet te lastig: een parcours voor de Belgen. Je kan het vergelijken met dat van de GP van Montréal."

  "Welk scenario verwacht Van Avermaet zondag? "Toch een gesloten koers. De Spanjaarden en de Italianen zullen zoals altijd de wedstrijd proberen hard te maken. Wij zullen de koers niet moeten controleren, dat speelt in ons voordeel. Dan zien we wel in de finale."

  "Voor de beslissing zal het wachten zijn tot in de laatste ronde. Ik zou graag met een klein groepje ontsnappen op de laatste beklimming. Hopelijk ben ik de snelste van dat groepje. Als alle puzzelstukjes samenvallen zondag, dan ben ik kandidaat-winnaar."

  "Ik reken op het gezond verstand"

  Naast Greg Van Avermaet heeft België nog ijzers in het vuur voor de wereldtitel. "Dat hoeft geen nadeel te zijn", antwoordt hij. "We moeten gewoon met zoveel mogelijk Belgen in de finale geraken."

  "Wie voor wie gaat werken, daar zullen de benen wel over beslissen. Ik reken op het gezond verstand, we zijn oud en wijs genoeg. Als iemand zich niet goed voelt in de koers, dan moet hij dat zeggen tijdens de wedstrijd."