• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Verhees wint heenmatch in Challenge Cup-finale

  Verhees (m) in actie tijdens de finale.

  Pieter Verhees heeft met zijn Italiaanse club Latina de heenmatch in de finale van de Challenge Cup in het volleybal gewonnen. Latina haalde tegen Fenerbahçe een 0-2-achterstand in sets op. De terugmatch wordt zaterdag in Istanbul gespeeld.

  In de derde set kreeg Fenerbahçe bij 23-24 een matchpunt, maar Latina vocht voor elke bal en kon die derde set nog winnen. Fenerbahçe was even het noorden kwijt en moest achtervolgen.

  In de tiebreak hadden de Turken bij 12-14 twee matchpunten, maar weer knokte Latina zich in de wedstrijd. Met zware opslagdruk won het met 16-14.

  "Ongelofelijk dat we nog konden terugkomen na die 0-2-achterstand", vertelt Verhees aan Marc Willems, die de wedstrijd voor Sporza bijwoonde. "En dan in de tiebreak nog eens, zelfs met matchballen tegen."

  "Een heel seizoen is het in de competitie niet gelukt, maar nu hier winnen, dat geeft een geweldig gevoel. Dat is het mooie aan sport, dat je zulke wedstrijden kan winnen. Zaterdag in Istanbul zal het heel moeilijk worden, maar ik geloof erin."

  Pieter Verhees is aan zijn tweede seizoen bij Latina bezig. De 24-jarige middenman speelde in België voor Asse-Lennik en Maaseik.

  Latina (Ita) - Fenerbahçe (Tur) 3-2

  Setstanden: 30-32, 18-25, 26-24, 25-21, 16-14