• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Guardiola: "Draag de titel op aan Uli Hoeness"

  Josep Guardiola viert de titel met zijn spelers.

  Josep Guardiola heeft in zijn eerste seizoen als coach van Bayern München meteen de titel gepakt en dat deed hij in stijl: geen enkel team werd ooit vroeger kampioen. De Spanjaard droeg de 24e titel van Bayern op aan ex-voorzitter Uli Hoeness.

  "Ik ben heel tevreden. Als je de titel pakt met 25 punten voorsprong lijkt het misschien alsof het makkelijk was. Maar dat was het niet, zeker niet na een seizoen waarin Bayern de "treble" pakte. Als je 19 matchen op rij wint, zegt dat iets over de mentaliteit in de ploeg", zegt Guardiola.

  Nooit werd een ploeg vroeger op het seizoen kampioen. "Het was me eigenlijk gelijk of we nu een wedstrijd eerder of later kampioen zouden worden. Ik feliciteer iedereen voor dit fantastische seizoen."

  "We hebben de afgelopen maanden veel blessures gehad. We hebben niet altijd even geweldig gespeeld, maar mijn spelers hebben wel karakter getoond. Ik draag deze titel op aan Uli Hoeness, een belangrijk man voor Bayern."

  Uli Hoeness was tot voor kort voorzitter van Bayern München. Hij diende twee weken geleden zijn ontslag in nadat hij veroordeeld was tot een celstraf wegens belastingfraude.