• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Boonen: "Was een verschrikkelijke week"

  Tom Boonen heeft een turbulente week achter de rug na de miskraam van zijn vriendin Lore. Voor de start van Dwars door Vlaanderen deed Boonen zijn verhaal. "Het was een verschrikkelijke week, maar ik moet nu mijn focus hervinden", zegt de kopman van Omega Pharma-Quick Step.

  "Lore en ik hebben een verschrikkelijke week achter de rug. Dinsdag bij de gynaecoloog hebben we het slechte nieuws gekregen dat ons kindje dood was. Donderdag is Lore dan naar het ziekenhuis gegaan en die bevalling heeft 25u geduurd. Tot vrijdagavond waren we in het ziekenhuis", vertelt Tom Boonen.

  "Het zijn echt heel zware dagen geweest. Bij het thuiskomen is dan ook het emotionele proces begonnen, maar we hebben veel steun gehad aan elkaar en we hebben elkaar goed geholpen. Lore is een sterke vrouw en ze kan dit allemaal wel plaatsen, maar het heeft tijd nodig."

  Hoe zwaar Boonen en zijn vriendin het ook hadden, met Dwars door Vlaanderen moet de focus onvermijdelijk weer op de koers. "Dat voorval heeft natuurlijke enorme sporen nagelaten. Je bent gelaten en niks kan je nog schelen. Maar ik heb te veel werk gestoken in de voorbereiding van deze week om nu ergens in een hoekje te gaan zitten", zegt Boonen.

  "Ik heb deze wedstrijd nodig om mijn focus wat te hervinden en opnieuw in de routine van de koers te komen. Ik heb niet veel tijd meer om mijn focus terug te vinden voor de Ronde van Vlaanderen, dus het is belangrijk om zo snel mogelijk weer in mijn ritme te komen."

  "Ik ga volledig mijn best doen in Dwars door Vlaanderen en dan zullen we wel zien waar het schip strandt. Ik zal proberen om de finale te rijden."