• home
 • video
 • pas verschenen

  "Een bewuste keuze om zo jong vader te worden"

  "Ik heb mijn top bij Club nog niet bereikt."

  Laurens De Bock is sinds woensdag vader. De 21-jarige linksback van Club Brugge zit op een roze wolk. "Ik voel me bevrijd", zegt De Bock, die ook op het veld stilaan weer naar zijn betere niveau groeit, maar nog ruimte tot verbetering ziet.

  "Het kan niet beter gaan op dit moment. Sportief, maar vooral privé natuurlijk", zegt De Bock in Het Laatste Nieuws terwijl hij voor de fotograaf poseert met enkele pakken luiers in zijn hand.

  "Het was een bewuste keuze om zo jong vader te worden. Mijn vriendin is al 25 en ik draai al een eindje mee in de volwassen wereld die het voetbal toch wel is. Ik voel me dus wel wat ouder dan 21."

  "Het is leuk om verhalen uit te wisselen met andere papa's van Club Brugge, zoals Tom De Sutter. Ik denk ook dat het vaderschap me nog meer rust zal geven naast het veld."

  "Ik ben op het veld geruisloos weer op niveau gekomen, zo heb ik het het liefste. Ik werd in de periode waarin ik enkele rode kaarten kreeg te veel geviseerd. Ik zal niet snel vergeten wie me toen respectloos behandeld heeft, ook omdat het invloed had op mijn familie."

  "De vrees om bij een gele kaart weer rood te pakken is weg. Ik voel me zelfverzekerder. Er hangt een positieve sfeer rond de club en op training. Ik voel me bevrijd. We zijn allemaal rustiger aan de bal en vinden gemakkelijker een oplossing. Onder Preud'homme weten we waar we aan toe zijn."

  "Ik wil geen bijfiguur zijn in de achtergrond"

  De Bock blijft wel kritisch voor zichzelf. "Ik heb mijn top hier nog niet bereikt. Logisch, want ik ben nog maar 21. Ik wil beslissender zijn, meer goeie voorzetten en assists geven en zelf ook eens gevaarlijker zijn voor doel. Ik wil geen bijfiguur zijn in de achtergrond, maar een volwaardige speler. Ik moet op het veld meer uitstralen: hier sta ik."