• home
 • video
 • pas verschenen

  Bayern-coach: "Ik hoop dat Hoeness terugkeert"

  Guardiola: "Hoeness blijft een vriend."

  Bayern München moet het voortaan zonder Uli Hoeness zien te rooien. Hoeness werd gisteren veroordeeld voor belastingfraude en aanvaardt zijn straf. Hij treedt ook af als voorzitter van Bayern. "Maar hij verdient enorm veel respect", klinkt het bij Bayern-coach Pep Guardiola.

  Uli Hoeness was sinds 2009 voorzitter bij Bayern München, maar geeft die fakkel nu noodgedwongen door. Pep Guardiola kwam pas deze zomer naar Bayern als coach, maar in die korte periode heeft Hoeness een diepe indruk nagelaten op de Spaanse coach. "Ik heb zelf gezien hoe belangrijk hij voor de club is", zegt Guardiola.

  Guardiola liet optekenen dat Bayern zijn successen te danken heeft aan de inbreng van Hoeness als speler, directeur en voorzitter. "En niet alleen ik denk er zo over. Hij verdient enorm veel respect. Ik hoop dat hij in de toekomst nog naar Bayern terugkeert. We moeten blijven uitvoeren wat Uli ons geleerd heeft", is de boodschap van Guardiola. "Hij blijft een vriend."