• home
 • video
 • pas verschenen

  Pellegrini: "Scheidsrechter was niet onpartijdig"

  Jonas Eriksson was de gebeten hond voor Manuel Pellegrini.

  Manchester City verloor zijn heenwedstrijd in de achtste finales van de Champions League met 0-2 van Barcelona. City-coach Manuel Pellegrini kon de nederlaag maar moeilijk verkroppen. Na afloop nam hij scheidsrechter Jonas Eriksson op de korrel.

  In de aanloop naar de 0-1, een penalty omgezet door Lionel Messi, verloor Jesus Navas de bal aan Sergio Busquets. Volgens Manuel Pellegrini beging de middenvelder van Barcelona een overtreding bij die actie.

  "Maar de scheidsrechter floot niet en op die manier beslist hij over de wedstrijd, want het was een fout op Navas. Bovendien floot hij ook nog eens een penalty die er geen was, want de overtreding van Demichelis was buiten de zestien."

  "Ik had van in het begin al in de gaten dat de scheidsrechter niet onpartijdig was. Hij had de wedstrijd niet onder controle. Het was geen goed idee om een Zweedse scheidsrechter zo'n belangrijke wedstrijd te laten fluiten. Voor zulke matchen heb je een ref nodig met meer ervaring. Het belangrijkste voetbal wordt hier gespeeld, niet in Zweden."

  Nochtans kan Jonas Eriksson al mooie adelbrieven voorleggen. De Zweed was al actief op Euro 2012, floot vorig jaar de Europese Supercup tussen Bayern en Chelsea en wordt ook een van de scheidsrechters op het komende WK.

  De kritiek van Pellegrini kan de Chileen nog duur te staan komen, want de FIFA is doorgaans niet mals voor trainers die openlijk een scheidsrechter afvallen. Wordt (wellicht) vervolgd.