• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Di Natale (36) verrast coach met nakend afscheid

  Di Natale stopt bijna met voetballen.

  De Italiaanse ex-international Antonio Di Natale heeft zijn afscheid aangekondigd. "Ik stop in juni", zegt de 36-jarige spits. Zijn coach bij Udinese viel uit de lucht.

  Antonio Di Natale is een echte goaltjesdief. In zijn tien seizoenen bij Udinese scoorde hij 182 keer in 359 matchen. Voor de Italiaanse nationale ploeg trof hij 11 keer raak in 42 interlands.

  Maar in juni zal zijn teller stoppen. "De beslissing is gemaakt. Ik heb er al over overlegd met mijn familie en mijn manager", zegt hij. "In juni is het allemaal voorbij."

  Di Natale kreeg onlangs wel wat kritiek. "Dat deed pijn, want ik scoorde al meer voor Udinese dan dat ik ging uit eten met mijn vrouw. Ik hou van deze club. Udinese is als familie." Vorig seizoen werd hij nog Italiaans vicetopschutter met 23 doelpunten.

  Di Natale had vorige zomer zijn contract nog verlengd tot 2015 (met optie tot 2016), dus is zijn afscheid toch verrassend. "Ik wist er niets van", zei zijn coach Francesco Guidolin.

  "Ik hoop dat hij gewoon wat ontgoocheld is en dat ik hem nog op andere gedachten kan brengen. We hebben hem alvast hard nodig, hij blijft een grote speler."