Ga naar de inhoud

AA Gent opent Ghelamco Arena met knappe zege

 wo 17 juli 2013 20:43
Yassine El Ghanassy is de eerste aanvoerder.
Voor AA Gent is woensdag een nieuw hoofdstuk begonnen met de officiële inhuldiging van de Ghelamco Arena. Gent won voor 19.000 fans van de Duitse eersteklasser Stuttgart.

De Ghelamco Arena werd met een knappe sportieve prestatie van AA Gent ingehuldigd.

Een vol huis sloot verloren zoon Yassine El Ghanassy opnieuw in de armen. Hij mocht als kapitein het veld op en was opvallend aanwezig. Hij had een voet in de beide doelpunten van AA Gent. Verdedigers Zukanovic en Renato Neto waren de afwerkers.

Nicklas Pedersen, die voor het eerst in de Gentse basis stond, was een constante dreiging, maar een goaltje bleef uit voor de Deen, die van KV Mechelen overkwam.

Gent begon aan de eerste wedstrijd in zijn nieuwe stadion met: Boeckx, Diogo, Cendros, Asare, Zukanovic, Hubert, Neto, Soumahoro, Van der Bruggen, El Ghanassy, Pedersen

Koning brengt ook bezoek

Het nieuwe stadion van Gent lokte in de namiddag koning Albert en koningin Paola, voor wat hun laatste bezoek aan Vlaanderen was als koningspaar. De koning kreeg een rondleiding van voorzitter Ivan De Witte en burgemeester Daniel Termont.

Vanaf de vooravond sijpelden de fans toe om hun nieuwe voetbaltempel te bewonderen en hun zitje te zoeken. In en rond het stadion zorgden dansers en exotische danseressen voor sfeer.

Manager Michel Louwagie zei voor de inhuldiging: "Alle fans zullen trots zijn als ze dit resultaat zien en misschien vergeven ze me wel dat het vorig seizoen sportief wat minder was. Het is een kunstwerk."

"Dit is een voorbeeld voor andere ploegen en steden."