• home
 • video
 • pas verschenen

  Ook deze sporters kregen ooit troep naar hun hoofd

  In december 2012 riep Sven Nys een bierwerper tot de orde.

  Mark Cavendish is helaas niet de eerste sporter die iets naar zijn hoofd gesmeten krijgt. En ook scheidsrechters en supporters werden al als schietschijf gebruikt. Bier, sneeuwballen, kartonnen dozen, ijzeren bouten, ... een overzicht.

  Sven Nys stapt af na bierincident in Loenhout

  Sven Nys krijgt het zwaar te verduren tijdens de veldrit van Loenhout in december 2012. Hij krijgt elke ronde op dezelfde plaats bier over zich. In de laatste ronde stapt hij van de fiets en spreekt hij de 'fan' in kwestie aan.

  Ribéry woest om bierdouche

  Bayern München-speler Franck Ribéry reageert woest om de bierdouche die hij krijgt tijdens de kampioenenviering. Vooraf had hij zijn ploegmaats wel gewaarschuwd: contact met alcoholische dranken druist in tegen zijn islamitische geloofsovertuiging. Toch gieten ze grote pinten bier over zijn hoofd en lichaam.

  Tom Steels gooit met drinkbus naar Moncassin

  Soms begaan ook sporters wel eens een misstap. Op 11 juli 1997 wordt Tom Steels uitgesloten uit de Ronde van Frankrijk na het gooien van een drinkbus naar Frédéric Moncassin. 

  Tennisballenprotest op het voetbalveld

  Basel-fans protesteren tegen het vervroegen van de wedstrijd Luzern-Basel omwille van een tennisuitzending op TV. Ze gooien vlak na de aftrap honderden tennisballen op het veld.

  Een bout voor de lijnrechter

  Scheidsrechter Benoni Burie neemt enkele discutabele beslissingen tijdens KV Mechelen-KV Kortrijk van 27 februari 2010. 

  De supporters van KV Mechelen kunnen zich niet beheersen en gooien een bout naar een van de assistenten van Burie.

  Lierse-fans krijgen boete voor drankkarton

  Lierse-fans misdragen zich tijdens de competitiematch tegen Zulte Waregem van 12 februari 2011. Ze gooien een bierkarton naar het hoofd van de lijnrechter en krijgen een boete van 1.500 euro.

  Werkstraf voor flessengooier op de Olympische Spelen

  Net voor de start van de 100 meter op de Olympische Spelen in Londen gooit een 40-jarige man uit het publiek een plastic flesje naar de startblokken van de atleten.

  Niemand wordt geraakt en de atleten kunnen probleemloos starten. De man wordt opgepakt en nadien veroordeeld tot een werkstraf.

  Sneeuwpret tussen Legear en fans

  In het begin van de topper Club Brugge - Anderlecht (19/12/2010) worden Legear en Boussoufa bekogeld met sneeuwballen. "Ach, ik houd er wel van", repliceert Legear en hij dolt wat met de Brugse fans.

  Na de match gooit Legear zelf sneeuwballen richting eigen supporters. Een steward verzet zich en er volgt een klein opstootje.