• home
 • video
 • pas verschenen

  Réginal Goreux zoekt zijn weg bij Samara

  "Ik kan het niveau nog niet echt inschatten", zegt Réginal Goreux.

  Na heel wat jaren bij Standard vertrok Réginal Goreux vorige maand naar Samara, de op 2 na laatste in Rusland. "Op een dag zal ik terugkeren naar Sclessin", zegt hij. De rechtsachter heeft ook nog advies voor zijn ex-club.

  "We zijn nog tot maart op stage in Turkije", zegt Goreux. "Ik lig op de kamer met een Fransman. Voor de rest gebeurt alles in het Russisch.Gelukkig praten de assistent-coach en de teammanager Engels."

  "Ik heb al twee volledige oefenduels gespeeld, maar ik kan het niveau nog niet echt inschatten", zegt Goreux. "Ik voel wel dat tactiek minder belangrijk is. Het fysieke krijgt meer aandacht."

  "Op 10 maart spelen we tegen leider CSKA Moskou. Dit seizoen wil de club zich redden, volgend jaar is een plaats tussen de zesde en 10e stek ons doel."

  Goreux liet al verstaan dat hij eigenlijk bij Standard had willen blijven. "Maar in de zomer had ik al gevoeld dat ik beter kon vertrekken bij de club van mijn hart", zegt Goreux.

  "Preses Roland Duchâtelet wou dat ik voor Plzen in Tsjechië zou tekenen. Maar dat wou ik absoluut niet. Er zitten elke week scouts van andere clubs in de tribunes bij Standard. Samara was uiteindelijk een goede oplossing, maar ik blijf wel een supporter van Standard. Ik zal er zeker terugkeren. Misschien word ik wel sportief manager in Luik."

  "De club moet zo snel mogelijk het contract van coach Mircea Rednic verlengen. Hij kon de fans kalmeren na de slechte start, kent de club goed en hij heeft een mooi project voor de toekomst."