• home
 • video
 • pas verschenen

  "Houdbaarheidsdatum van een trainer is beperkt"

  "Trond is een vriend, dit was dus geen gemakkelijke beslissing", zegt Louwagie.

  Michel Louwagie zegt dat het Gentse bestuur niet over één nacht ijs gegaan is bij het ontslag van Trond Sollied. "Trond was meer dan een trainer, hij is een vriend", zegt de manager.

  "Het was dus geen gemakkelijke beslissing om uit elkaar te gaan, maar wel de beste voor beide partijen", verklaart Louwagie.

  "We hebben een aantal keer vastgesteld dat de inzet van de spelers in delen van de match onvoldoende was. Dat heeft veel wrevel gecreëerd. Niet enkel bij het bestuur, ook bij supporters en sponsors."

  "We hebben geregeld met Sollied gesproken over de gang van zaken - zoals we dat ook met onze andere trainers in het verleden gedaan hebben - maar iemands persoonlijkheid kun je niet veranderen."

  En dus werd Sollied het kind van de rekening. Zijn levenswijsheid "the only rule is that there are no rules" lijkt de Noor nu de das om te doen.

  Louwagie: "Trond gaat uit van zelfdiscipline. Dat mag je ook verwachten van profvoetballers, maar bij een aantal van hen is dat dus niet zo. Dan moet je als bestuur soms tussenbeide komen."

  "We blijven wel zeer tevreden over het parcours dat Trond hier drie keer gereden heeft, met Europees voetbal erbij. We hebben veel respect voor hem, maar het is weer bewezen dat de houdbaarheidsdatum van een coach beperkt is." 

  "Nemen onze tijd om nieuwe coach te zoeken"

  Manu Ferrera, al enkele jaren assistent-coach in het Ottenstadion, neemt de taken van Trond Sollied voorlopig over. Louwagie: "We nemen onze tijd om een nieuwe trainer te zoeken. We laten ons niet onder druk zetten."