• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Legear parkeert zijn auto in een tankstation

  Legear parkeerde zijn auto in een tankstation. (foto: Lionel Lebeau)

  Jonathan Legear heeft een woelige nacht achter de rug. De speler van Terek Grozny parkeerde zijn auto na een nachtje stappen in een tankstation in Tongeren. Eén man raakte lichtgewond, de shop was een ravage. Legears rijbewijs is ingetrokken. Op Twitter reageerde Legear heel kort met 'Honte' (Schaamte).

  Jonathan Legear (25) is sinds 2010 speler van Terek Grozny. Terek won vrijdag, zonder Legear. De ex-speler van Anderlecht zat niet in de kern en bracht het weekend in België door.

  Legear feestte afgelopen nacht in een discotheek in Tongeren. Op de terugweg vanochtend reed hij de parking van een tankstation op, toen hij plots het gaspedaal induwde. Zijn Porsche belandde tien meter ver de winkel in.

  Op dat moment was een twintigtal klanten in de zaak. Eén man kon zich net op tijd wegtrekken. Hij raakte lichtgewond. Meer dan 1.000 blikjes frisdrank vlogen in het rond.

  Volgens getuigen was Legear dronken. Naast hem in de auto zat een vriend. De politie kwam ter plaatse en Legears rijbewijs werd meteen ingetrokken. Het parket opende een onderzoek.

  Legaer is niet aan zijn proefstuk toe. In 2009, nadat Anderlecht de titel verloren had in de testmatchen tegen Standard, knalde hij met zijn BMW tegen een voorgevel in Londerzeel. Toen na een nachtje uit in discotheek Carré in Willebroek.