• home
 • video
 • pas verschenen

  Eijssen blijft bij BMC: "En nu resultaten"

  "Van bij de beloften naar het ProTour-niveau moest ik drie stappen vooruitzetten."

  Yannick Eijssen rijdt ook in 2013 bij het team van wereldkampioen Philippe Gilbert. De 23-jarige heeft zijn contract bij BMC met een jaar verlengd.

  Eijssen, die als stagiair bij Omega Pharma reed, fietst al twee jaar bij BMC rond. Hij had de contractverlenging voelen aankomen. 

  "De ploegleiding had al gezegd dat ze tevreden was over mijn progressie. Ik denk dat ik in de Vuelta iedereen overtuigd heb. Ik reed een prima ploegentijdrit en deed mijn werk voor het team, onder meer in dienst van Gilbert."

  Volgend jaar wil Eijssen een volgende stap in zijn loopbaan zetten. "Ik reed de voorbije maanden op een ander niveau. Ik werd sterker en slimmer. De aanpassing was zwaar, ik moest van bij de beloften naar het ProTour-niveau drie stappen vooruitzetten. Maar dat is gelukt. Volgend jaar wil ik resultaten."