• home
 • video
 • pas verschenen

  Van den Brom: "Gun enkele spelers rust"

  Anderlecht-coach John van den Brom zal in de bekermatch tegen Boussu Dour niet met zijn sterkste ploeg spelen. "Maar het blijft wel een kwaliteitselftal dat ik opstel", zegt de Nederlander.

  Anderlecht ontvangt woensdagavond Boussu Dour in de 1/16e finales van de Beker. De koploper in tweede zal een hertekend Anderlecht treffen. Coach Van den Brom voert enkele wijzigingen door in zijn kern.

  Jovanovic, Biglia, Mbokani, Gillet, Kouyaté en Deschacht spelen zeker niet. Kaminski, Vargas, Molins, Safari, Juhasz, Praet en Hawsawi mogen op speelminuten hopen.

  "Ik kan zo'n selectie maken, omdat we gewoon een heel ruime kwaliteitsvolle kern hebben", zegt Van den Brom op de clubwebsite. "Als je ziet wie er woensdag nog op het veld staat, dan is dat gewoon een kwaliteitselftal."

  "Ik geloof 100% in mijn spelersgroep en de opstelling waarvoor ik woensdag zal kiezen. Ik heb alle vertrouwen in het elftal dat Boussu Dour moet verslaan."

  Vorig jaar liep het voor Anderlecht in de beker tegen Rupel Boom slecht af. "Je moet zeker niet denken dat we de Beker niet serieus nemen, ik heb altijd aangegeven dat we in elke competitie een rol willen spelen", zegt coach Van den Brom.

  "Maar we hebben een overvolle kalender. Dan is het goed om enkele spelers, die de afgelopen weken heel veel hebben moeten spelen én reizen, zoals bepaalde internationals, wat rust te gunnen."