• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Bennati wint millimetersprint in de Vuelta

  Bennati blijft Swift nipt voor.

  Daniele Bennati heeft de 18e rit in de Vuelta op zijn naam geschreven. De Italiaan spurtte in de laatste meters voorbij de Brit Ben Swift en pakte zijn eerste seizoenszege. Alberto Contador behoudt de leiderstrui.

  De vlakke etappe nodigde uit tot aanvallen en dat liet het vijftal Keizer, Mate, Bookwalter, Veloso en Smukulis zich geen twee keer zeggen. Het peloton liet kilometerslang begaan, maar hield de rekenmachine in handbereik. In de slotfase verdween alle leven uit de ontsnapping en smolt alles weer samen.

  Met de wind in de rug liep de snelheid richting Valladolid, waar de betreurde Weylandt vier jaar geleden nog won, hoog op. Sky nam de laatste werkzaamheden voor zijn rekening, maar Ben Swift moest de zege na een ultieme jump aan de 32-jarige Bennati laten.

  Voor Bennati is het nog maar de eerste zege dit jaar, maar wel al zijn zesde overwinning in de Ronde van Spanje.