• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Yannick Agnel koning op de 200 meter vrije slag

  Yannick Agnel zwom overtuigend naar het goud op de 200m vrij.

  Yannick Agnel heeft de 200 meter vrije slag gewonnen op de Olympische Spelen. De 20-jarige Fransman domineerde de hele race en bleef Park en Sun ruim voor. Ryan Lochte miste het podium. "Soms win je en soms verlies je", zegt de Amerikaanse topzwemmer.

  De 20-jarige Agnel had dit seizoen de snelste tijd op zijn naam staan. Toch was hij niet de grote favoriet. Ryan Lochte en Sun Yang gingen op deze Spelen al met goud aan de haal.

  Agnel nam van bij de start het heft in handen. Samen met Park Tae-Hwan nam hij op de tweede baan een kleine voorsprong op het veld. Naar de 150 meter leidde Agnel met meer dan een halve seconde voorsprong op Ryan Lochte.

  Gisteren versloeg Agnel Lochte nog in een rechtstreeks duel, toen ze beide slotzwemmer waren op de 4x100 meter vrije slag. Dit keer kwam het niet zo ver, want Lochte deemsterde op de laatse 50 meter helemaal weg.

  Agnel zwom naar het goud in 1'43"14. De snelste tijd van het seizoen. Park Tae-Hwan en Sun Yang tikten meer dan anderhalve seconde na de Fransman aan. Beide zwemmers zwommen 1'44"93 en delen het zilver.

  Ryan Lochte kon net als gisteren niet overtuigen en viel als vierde naast het podium. Hij nam zijn nederlaag sportief op. "Ik ben voluit gegaan. Soms win je dan en soms verlies je. Agnel is een uitstekende zwemmer. Hij heeft getoond dat hij erg snel kan. Ik ben blij voor hem."