Ojo
Hannes De Couvreur
Dender Football Complex
6429

Kortrijk komt met de schrik vrij: na 120 minuten zorgt Kadri met geniale panenka voor winst tegen Dender

wo 1 november 2023 21:33
Dender
einde (pen.)
13-14
  1. 11' - Doelpunt - Nicolas Rajsel (1 - 0)
  2. 12' - Geel - Kéres Masangu
  3. 29' - Doelpunt strafschop - Abdelkahar Kadri (1 - 1)
Croky Cup - speeldag 1 - 01/11/23 - 19:00
11'
Nicolas Rajsel
11'
1 - 0
29'
Abdelkahar Kadri
1 - 1
29'

Een dramatisch begin, maar een geniale ontknoping. Kortrijk kwam na eigen geklungel snel op achterstand tegen Dender en geraakte na 120 minuten voetbal niet voorbij een tienkoppige thuisploeg. Pas in een zenuwslopende strafschoppenreeks - waar Kadri het met een panenka afmaakte - kon Kortrijk de winst claimen.

Doelpunten:
11' Rajsel 1-0
29' Kadri 1-1

KV Kortrijk kon een bekerdrama als kiespijn missen.

Onder Glen de Boeck lijkt het na een jaar vol miserie eindelijk de crisissfeer weer wat van zich af te werpen, maar een bekernederlaag tegen tweedeklasser Dender zou toch weer een ferme stap terug zijn voor de West-Vlamingen.

En jawel, na 10 minuten zorgde Kana al meteen voor kopzorgen voor Kortrijk. De 21-jarige middenvelder beging een jeugdzonde en schotelde Dender na 10 minuten zomaar de 1-0 voor.

Het zal toch niet?

Kortrijk bleef in de beginfase klungelen, maar zag Dender naarmate de eerste helft vorderde zelf vervallen in individuele fouten. Eerst veroorzaakte Pupe een strafschop, wat een koud kunstje bleek voor Kadri (1-1). En nadien sloot een veel te gretige Masangu zichzelf met een tweede gele kaart nog uit.

Een dubbele domper voor Dender, dat zijn wonden likte na de pauze, maar Kortrijk - dat vergat te scoren en fantasieloos voetbalde - zowaar nog tot verlengingen en zelfs strafschoppen dwong.

Maar daar zag Dender al zijn hard labeur alsnog tenietgedaan worden. Na een dubbele misser lag de beslissing opnieuw voor de voeten van Kadri, die zich het ultieme ijskonijn toonde. Met een briljante panenka wendde hij een dreigend fiasco voor Kortrijk toch nog af.

Glen De Boeck (trainer Kortrijk): "We hadden de wedstrijd veel eerder moeten beslissen. We mogen de 1-0 nooit zomaar weggeven, zo moesten we meteen achter de feiten aanhollen. Zulke fouten moeten eruit bij Kana. Hij beseft dat ook zelf, maar ik heb niet graag dat hij - zoals bij Anderlecht - risico's neemt rond zijn eigen grote rechthoek. We misten daarna wel wat scherpte en geluk om de verdedigende opstelling van Dender te breken. In het absolute slot konden we gelukkig zelf nog rekenen op een zeer sterke Vandenberghe. En of ik geschrokken was op de manier (mat een panenka, red.) waarop Kadri het uiteindelijk afmaakte? Neen, dat zijn beslissingen van spelers. Hij doet het schitterend, hé. We moeten de kwalificatie onthouden en onze blik naar RWDM richten. Hopelijk recupereren we goed."

Timmy Simons (trainer Dender): "Vanaf de eerste minuut hebben mijn mannen alles geven. Het is mooi hoe we de wedstrijd met 10 volmaakten en op het einde zelfs nog de beste kansen creëerden om het af te maken. Ik begrijp ook niet dat ze die handsbal en de bal achter de lijn niet gezien hebben. Dat was duidelijk op de videobeelden te zien. Maar goed, je zag dat Kortrijk heel veel individuele klasse in huis heeft. Het blijft knap wat we daar met 10 tegenover gezet hebben. Ik heb zeer veel vechtlust gezien, chapeau. Spijtig dat we de climax in de strafschoppenreeks mislopen."

Kadri doet het voor Kortrijk!

Kobe Cools mikt zijn strafschop hoog over. Kadri - die in de eerste helft al scoorde vanaf de stip - maakt het met een panenka af voor KVK.

21:40

3-3

M'Barki doet droogjes zijn job voor Dender. maar ook Davies knalt het leer rechtdoor tegen het net. Het blijft gelijk.

21:38

malinov mist

Ook Malinov mist een penalty. Dender komt met een panenka weer langszij.

21:37

Kortrijk op 1-2

Ai ai ai. Akman glijdt uit en mist zo zijn strafschop voor Dender. Mehssatou maakt er 1-2 van.