120+2'
Jarne Steuckers
120+2'
3 - 0

STVV heeft het in de 1/16e finales van de Croky Cup niet gemakkelijk gehad tegen Francs Borains. De nummer 14 van de Challenger Pro League geloofde lang in een stunt op Stayen, maar moest finaal toch duidelijk het hoofd buigen na verlengingen: 3-0. Alle doelpunten werden gemaakt door invallers.

Doelpunten:

95'  Kahveh Zariholeslam

111' Shinji Okazaki

122' Jarne Steuckers (pen)

STVV kreeg met Francs Borains een haalbare kaart voorgeschoteld in de 1/16e finales van de Croky Cup. De club van Georges-Louis Bouchez staat 14e in de Challenger Pro League.

De Truienaren namen het echter wat te licht op en gaven niet thuis in de reguliere speeltijd. De bal was wel voor de thuisploeg, maar naast eindeloos breien deden ze daar niet veel mee.

De grootste kans was voor spits Kaya, maar die bewees dat hij helemaal uit vorm zit. Francs Borains kon er weinig tegenover zetten en kwam in het absolute slot nog goed weg toen Okazaki op doelman Djoco mikte.

Het bleek slechts uitstel van executie want vroeg in de verlengingen zorgde invaller Zariholeslam alsnog voor de Truiense voorsprong.

De Amerikaanse spits tikte van dichtbij binnen op aangeven van Ogawa, die de bal kreeg na een geweldige pass van Steuckers.

Francs Borains gaf zich niet gewonnen en probeerde nog te reageren, maar de tweedeklasser werd koud gepakt. De Japanse connectie Ito-Okazaki, beide eveneens invallers, zorgde op de counter voor de beslissende 2-0.

Verder dan een afgekeurde treffer kwamen de bezoekers niet meer, integendeel.

Malungu haalde Steuckers, die eveneens van de bank kwam, neer in het strafschopgebied. De verdediger kreeg rood, Steuckers zette de elfmeter zelf feilloos om. 3-0 was ook meteen de eindstand.

STVV gaat zo naar de 1/8e finales, Francs Borains kan zich volledig focussen op de strijd om het behoud in tweede klasse.

120+2'
120+2'

Einde: STVV doet het in de verlengingen

Het zit erop.

STVV heeft het zichzelf moeilijker gemaakt dan nodig, maar neemt na verlengingen dan toch duidelijk afstand van Francs Borains. De thuisploeg bekert verder na een 3-0 overwinning, de doelpunten kwamen van invallers Zariholeslam, Okazaki en Steuckers.

120+2'

Steuckers doet het: 3-0

Steuckers doet het zelf en legt de strafschop prima binnen. STVV wint uiteindelijk makkelijk met 3-0.

120+2'
117'

Penalty voor STVV!

Steuckers wordt nog onderuit gehaald in de zestien, STVV krijgt een penalty. Er is ook een rode kaart voor Malungu.

117'

Aansluitingstreffer afgekeurd

Malungu mildert nog voor de bezoekers, maar zijn doelpunt wordt afgekeurd voor buitenspel.

116'
111'

Okazaki beslist: 2-0

De Japanse connectie doet de boeken dicht. Ito bedient Okazaki, die het afmaakt. STVV bekert verder, het doek valt voor Francs Borains.

109'

In de tweede verlenging doet Francs Borains er alles aan om nog gelijk te maken. De bezoekers wisselden nog tweemaal en trekken volop naar voren.

106'
22:38
22:38
105+2'

Einde eerste verlenging: STVV op rozen

De eerste verlenging zit erop. Sint-Truiden kwam daarin al vroeg op voorsprong, maar heeft zijn schaapjes nog niet op het droge. Francs Borains geeft zich niet gewonnen.