7. 84' - Doelpunt - Pierre Dwomoh (1 - 0)
Croky Cup - speeldag 1 - 01/11/23 - 20:05
84'
Pierre Dwomoh
84'
1 - 0

RWDM heeft verlengingen op het nippertje kunnen vermijden. In de laatste minuten van de reguliere speeltijd was het Pierre Dwomoh die zorgde voor de verlossing. Olympic Charleroi verweerde zich kranig en voetbalde de hele wedstrijd goed mee. Het is voor RWDM de eerste overwinning sinds 16 september.

RWDM - Olympic Charleroi:

• 1-0  85'  Pierre Dwomoh

RWDM begon met een duidelijk doel aan zijn 1/16 finale tegen amateurclub Olympic
Charleroi: voor de eerste keer sinds 16 september nog eens winnen én vertrouwen
tanken voor de wedstrijd tegen Kortrijk komend weekend.

De thuisploeg begon dan ook veelbelovend: Mboup en Gueye zetten een uitstekende doelman Moriconi aan het werk.

Olympic Charleroi deed wel degelijk goed mee. Het belette RWDM om te voetballen en legde een aantal knappe combinaties op de mat.

Hassaini en Walbrecq kwamen zelfs het dichtst in de buurt van de openingstreffer.

Het verschil was miniem: op een gegeven moment leek het alsof we naar twee reeksgenoten aan het kijken waren.

Het was een eerste helft tussen twee gelijkwaardige ploegen.

RWDM-trainer Caçapa bracht vers bloed tussen de lijnen en RWDM nam de wedstrijd meer in handen.

Aan beide kanten vielen doelpogingen te noteren, maar niemand schoot met scherp.

Uiteindelijk bleek RWDM de ploeg met nog het meeste in de tank en was het invaller Dwomoh die met een knap schot zorgde voor de verlossing.

Deze keer geen late tegentreffer.

Olympic Charleroi lag in de touwen. RWDM kent opnieuw de smaak van een overwinning.

Zaterdag wacht Kortrijk dat 120 minuten in de benen heeft.

Dwomoh met de verlossende treffer, Olympic Charleroi ligt tegen het canvas.

22:15
21:54

EINDE: 1-0

RWDM trekt aan het langste eind in deze intense wedstrijd. Olympic Charleroi verweerde zich kranig, maar de thuisploeg bleek nog over de meeste energie te beschikken.

90+4'

Olympic Charleroi heeft gevochten als leeuwen

Eddy Botteldoorne via Sporza op Radio 1
87'
86'
85'
85'
79'

DOELPUNT: 1-0

De invallers breken de ban voor RWDM. Dwomoh maakt er op aangeven van Dailly met een knap schot 1-0 van. De bal valt onder de lat en laat Moriconi kansloos.

75'
74'
73'

RWDM neemt spel in handen

RWDM is het spel meer in handen aan het nemen en komt opzetten. Charleroi houdt zich aan de strategie om het middenveld gesloten te houden. Voorlopig loont die tactiek, maar kan Charleroi dit volhouden?

71'
Olympic Charleroi
65'

Paulet volgt het voorbeeld van zijn tegenstander Reine-Adélaïde en haalt uit vanuit de tweede lijn. Defourny kan de bal nog net in hoekschop duwen met zijn vingertoppen. Op de hoekschop die volgt kan Ghesquiere uithalen, maar Defourny brengt niet zonder problemen redding.