Genk kent een rustige bekermiddag tegen Wezet.

Genk laat zich niet verrassen en bekert voort na eenvoudige 0-4-overwinning tegen Visé

wo 1 november 2023 17:41
  1. 18' - Doelpunt - Yira Sor (0 - 1)
  2. 45+1' - Geel - Yohan Damien Marmot
  1. 52' - Doelpunt - Aziz Ouattara Mohammed (0 - 2)
  10. 82' - Verv. Amine Karraoui door Jade Clarke
  11. 83' - Doelpunt - Andi Zeqiri (0 - 3)
  12. 90+1' - Doelpunt - Christopher Baah (0 - 4)
Croky Cup - speeldag 1 - 01/11/23 - 16:03
18'
Yira Sor
0 - 1
Yira Sor
18'
52'
Aziz Ouattara Mohammed
0 - 2
52'
83'
Andi Zeqiri
0 - 3
Andi Zeqiri
83'
90+1'
Christopher Baah
0 - 4
90+1'

KRC Genk heeft zich zonder problemen kunnen plaatsen voor de 1/8 finales van de Beker van België. Genk liet zich niet verrassen door de hekkensluiter in Eerste Nationale, Wezet.  Een goede tweede helft met 3 doelpunten zorgde voor de geruststellende voorsprong. Minpuntje: de wedstrijd lag even stil na anti-Waalse spreekkoren van de Genkse fans.

Wezet - KRC Genk:

• 0-1:  18'  Yira Sor
  • 0-2:  50'  Aziz Ouattara
  • 0-3:  81'  Andi Zeqiri
  • 0-4:  91'  Christopher Bonsu Baah

KRC Genk kon op voorhand alleen maar verliezen tegen de hekkensluiter in Eerste Nationale.

De troepen van Wouter Vrancken begonnen dan ook gretig aan de partij en dreigden langs alle kanten.

Een walk in the park zou je denken, maar na dom balverlies bij Genk kon Saidi alleen op Van Crombrugge afstormen. De Genkse doelman bewees dat Vrancken op hem kan rekenen en pareerde de dubbele poging .

Even schrikken voor Genk, dan maar antwoorden met de voeten.

Na een Genkse tegenaanval zette Oyen Sor alleen voor doel die in twee tijden doelman Cremer te grazen nam. Genk verdiend op voorsprong.

In wat volgde dicteerde Genk de wet. Onder meer El Hadji, Tolu en Galarza konden dreigen. Wezet prikte terug met twee goede pogingen van Karraoui.

Yira Sor brengt Genk verdiend op voorsprong tegen Wezet.

Genk met dezelfde instelling na de pauze. En deze keer werd het overwicht ook omgezet in doelpunten.

Ouattara brak de ban met een knap schot in de bovenhoek. De doodsteek voor de spanning in de wedstrijd.

Dat was buiten de Genk-fans gerekend: die vonden het een gepast moment om uit te pakken met anti-Waalse spreekkoren. Scheidsrechter De Keyzer legde de wedstrijd even stil.

Wezet kon nog gevaarlijk zijn, maar het was de uitploeg die de controle in handen had. Dat resulteerde in de doodsteek voor Wezet: Zeqiri en Bonsu Baah legden de eindstand vast.

Genk met vertrouwen richting Antwerpen voor de topper komend weekend.

Scheidsrechter De Keyzer legt het spel even stil.

Wouter Vrancken: "Onszelf makkelijker gemaakt dankzij onze ingesteldheid"

Wouter Vrancken: "Ik ben zeker tevreden. We hebben het onszelf makkelijker gemaakt dankzij onze ingesteldheid en onze start van de wedstrijd. In de eerste helft was ons spel soms nog te onzuiver, omdat Visé heel laag stond. In de tweede helft hebben we het beter gedaan en het verschil gemaakt. Nu moeten we de lijn van de laatste weken doortrekken naar zaterdag (tegen Antwerp). Het zal niet makkelijk zijn, maar we zullen alles geven om de punten mee te pakken. Het kunstgrasveld? We hadden er ons op voorbereid, maar je ziet toch dat de intensiteit minder is. Het lijkt soms op een andere sport. De spreekkoren van de supporters? De scheidsrechter heeft een bepaald protocol om met dergelijke zaken om te gaan. Het had niets met het wedstrijdverloop te maken.

17:53

EINDE: 0-4

Opdracht volbracht voor Genk. De uitploeg bekert een ronde verder na een goede partij.

90+2'

DOELPUNT: 0-4

Daar is dan toch de 0-4. De bedrijvige Bonsu Baah beloont zijn sterke invalbeurt met een knap schot in de rechterbenedenhoek.

90+1'
86'

Genk heeft nog wel zin in een 4e treffer. Het schot van Bonsu Baah wordt nog maar eens gepareerd door Cremer, even later wordt de kopbal van McKenzie nog net voor de lijn weggehaald.

83'

DOELPUNT: 0-3

Boeken toe! Luca Oyen speelt Zeqiri vrij na een knappe actie. De Zwiter laat zo een mogelijkheid niet liggen en schuift de bal onder Cremer in doel.

83'
77'

Opnieuw twee goede kansen voor Genk. Sor zet Cremer aan het werk, die met een beenveeg de 0-3 uit zijn doel houdt. Daarna moet Cremer opnieuw redding brengen op de kopbal van de ingevallen Zeqiri.

76'

Wouter Vrancken haalt El Hadj, Sor en Arokodare naar de kant. El Khannouss, Bonsu Baah en Zeqiri krijgen nog een kwartier de tijd om de overwinning binnen te halen.

76'
73'

Kans Wezet

Deze wedstrijd kabbelt naar het einde, maar wordt toch nog even opgeschrikt door een een goede combinatie van de thuisploeg. Het is Errahmouni die vanuit een scherpe hoek op Van Crombrugge besluit. Een aansluitingstreffer kan de spanning natuurlijk terugbrengen.