85'
Mathias Rasmussen
85'
2 - 1

Wat lang een 'mission impossible' leek voor Meux, werd in het slot nog even interessant. De bezoekers kwamen onverhoopt nog langszij een controlerend Union in het bekerduel, maar amper een minuutje later voorkwam de leider in de eerste klasse alsnog onnodige verlengingen.

Doelpunten:
36' Leysen 1-0

83' Smal 1-1

84' Rasmussen 2-1

Union is jaren zelf de underdog geweest en maakte zich tegen tweedenationaler Meux - in tegenstelling tot anderen in de Croky Cup - dan ook niet schuldig aan onderschatting.

Op één verrassende minuut na, dan toch.

Blessin bracht dan wel een experimentele ploeg tussen de lijnen, toch waren het net de basisdebutanten Elton Kabangu en Henok Teklab die de beginfase bombardeerden met constante aanvalsgolven op de linkerflank.

Meux bibberde en beefde langs de lijn op links, maar pas in de 36e minuut brak het ook effectief. Op hoekschop verzilverde de 20-jarige Fedde Leysen het overwicht met een doelpunt.

Een klap die de bezoekers niet meer te boven leken te komen. Union controleerde vanaf dat moment de wedstrijd volledig.

Maar als een donderslag bij heldere hemel ontplofte het uitverkochte uitvak in het Dudenpark plots toch. Union had blijkbaar ook zichzelf in slaap gewiegd en incasseerde op een counter alsnog de gelijkmaker in de 83e minuut via Smal, de gevaarlijkste man bij Meux.

Paniek bij Blessin en de zijnen? Neen, daar doet Union nu eenmaal niet aan mee. Integendeel. De eerstvolgende aanval was meteen weer prijs voor de thuisploeg. Puertas schotelde Rasmussen - met een listig balletje - de 2-1-eindstand voor.

Niks gebeurd, zeker?

Fedde Leysen (doelpuntenmaker bij Union): "We beginnen goed, maar laten veel kansen liggen. We hadden in  een prima eerste helft 3 of 4 keer kunnen scoren, maar laten Meux zo toch in de wedstrijd. Uiteindelijk wordt het dan zelfs nog spannend, maar gelukkig scoren we dan wel meteen. Het was een mooie wedstrijd om te spelen, mede mogelijk gemaakt door het uitverkochte vak bij de uitsupporters. En ook aan de spelers van Meux moeten we complimenten geven. Ze speelden goed en toonden ons dat we wel écht onze kansen moeten afmaken in zo'n wedstrijd. En nu de topper tegen Club Brugge: dat is een leuke wedstrijd om te spelen."

90+6'

EINDE: 2-1

Wat lang een 'mission impossible' leek voor Meux, werd in het slot nog even opgeschrikt. De bezoekers kwamen onverhoopt nog langszij een controlerend Union in het bekerduel, maar amper een minuutje later voorkwam de leider in de eerste klasse alsnog onnodige verlengingen.

88'
84'

Doelpunt Union:2-1

Slag om slinger. Meteen na de gelijkmaker scoort Union opnieuw. Puertas zet Rasmussen met een listig balletje alleen voor de goal. De Noor twijfelt niet en legt het uitvak meteen weer het zwijgen op.

82'
81'

Doelpunt Meux:1-1!

Een donderslag bij heldere hemel in het Dudenpark. Union verliest even de controle en laat zich ringeloren op de counter. De gevaarlijkste man Smal hangt de bordjes gelijk.

76'
74'

Union is een stuk minder dreigend dan in de eerste helft, maar het heeft nog steeds alles onder controle.