Ga naar de inhoud

Scherp Standard heeft geen moeite met vierdeklasser Harelbeke

 wo 1 november 2023 22:23
Standard
einde
5-0
KRC Harelbeke
 1. 14' - Doelpunt - Stipe Perica (1 - 0)
 2. 25' - Geel - Aiden O'Neill
 1. 56' - Doelpunt - William Balikwisha (2 - 0)
 2. 59' - Doelpunt - Stipe Perica (3 - 0)
 3. 64' - Verv. Kostas Laifis door Marlon Fossey
 4. 64' - Verv. Zinho Vanheusden door Lucas Noubi Ngnokam
 5. 67' - Verv. Kenny Van Damme door Robin Toye
 6. 67' - Verv. Joenes Kasmi door Jordy Beirlaen
 7. 67' - Verv. Gyamfi Kyeremeh door Vino Kessteloot
 8. 68' - Geel - Jordy Beirlaen
 9. 72' - Verv. Stipe Perica door Romaine Mundle
 10. 72' - Verv. Nathan Ngoy door Renaud Emond
 11. 73' - Verv. Pieter De Smet door Robbe Santens
 12. 73' - Verv. Emile Samyn door Charles Noppe
 13. 81' - Doelpunt - Noah Ohio (4 - 0)
 14. 89' - Doelpunt - Renaud Emond (5 - 0)
 15. 90+1' - Verv. William Balikwisha door Moussa Djenepo
Croky Cup - speeldag 1 - 01/11/23 - 20:35
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
14'
Stipe Perica
14'
Stipe Perica
1 - 0
56'
William Balikwisha
56'
William Balikwisha
2 - 0
59'
Stipe Perica
59'
Stipe Perica
3 - 0
81'
Noah Ohio
81'
Noah Ohio
4 - 0
89'
Renaud Emond
89'
Renaud Emond
5 - 0

Standard heeft op Sclessin niet veel woorden vuil gemaakt aan Harelbeke. De Rouches waren ook met een veredeld B-elftal veel te sterk en stuurden de amateurs uit Tweede Afdeling met 5-0 terug naar West-Vlaanderen. 

Doelpunten:

 • 14' Perica 1-0
 • 56' Balikwisha 2-0
 • 59' Perica 3-0
 • 80' Ohio 4-0
 • 89' Emond 5-0
Standard geeft Harelbeke geen kans

Precies 42 jaar geleden zorgde de voorganger van KRC Harelbeke voor een stunt van formaat door het Standard van Gerets en Tahamata uit de Beker van België te wippen. Zo'n scenario wilden ze in Luik natuurlijk liever vermijden.

 

Dan is scherp starten de boodschap, en dat deden de Rouches ook. Van bij de aftrap drukte Standard de bezoekers weg. Misschien werkte het paars in de truitjes van de tegenstander wel motiverend. Harelbeke kwam in elk geval amper over de middellijn, maar verdedigde wel gegroepeerd. Na een kwartier viel er toch een gat. Na balverlies kon O'Neill Perica bedienen en stond het 1-0.

 

Ondanks een paar flitsen van Balikwisha bleef die stand tot de rust op het scorebord. Vlak voor het einde van de eerste helft was er dan toch eens West-Vlaams gevaar. De Smet joeg een verre knal tegen de vuist van Henkinet.

 

Na de rust gooide Harelbeke de schroom enigszins van zich af, maar daardoor klopte het verdedigend veel minder. Balikwisha werd te vrij gelaten en schoof de 2-0 langs de broek van Bossut, en enkele minuten later mocht Perica een hoekschop zomaar binnen lopen. Samyn dacht de eerredder te maken, maar hij werd teruggefloten voor nipt buitenspel.

 

In het slot van de wedstrijd diepte Standard de kloof nog wat uit. Ohio ving een diepe bal op, jongleerde ermee met Bossut in zijn rug en schoot in de draai raak. Vlak voor affluiten zette Emond met een deugddoende goal de forfaitcijfers op het bord. Geen vurige vreugde in Sclessin, wel tevredenheid over de kwalificatie voor de achtste finales.

"Hier spelen is een droom"
 • William Balikwisha en Standard wilden zich niet laten verrassen. "Een bekerwedstrijd is nooit gemakkelijk, zelfs niet tegen een ploeg uit een lagere divisie. We maakten het eerste doelpunt en bleven daarna geduldig. Het tweede doelpunt kwam op een goed moment, en daarna liep het vlot."
 
 • Sammy Bossut kon Harelbeke met al zijn ervaring niet redden. "Maar ik ben tevreden. Dit is een jonge ploeg. Voor hen is spelen op Sclessin een droom. In de eerste helft hielden we alles goed dicht. Maar als het hier 2-0 wordt, dan weet je dat het moeilijk wordt."
Fase per fase
90+4' tweede helft
88'
Einde!

Standard heeft zich zonder veel moeite geplaatst voor de achtste finales van de Croky Cup. Na de rust fietsten de Rouches naar een ruime 5-0 tegen de amateurs van Harelbeke, die dapper speelden maar gewoon tekortkwamen.

86'
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
85'
Emond met de 5-0!

Ooit besliste hij nog een bekerfinale, vanavond moet hij het doen met de vijfde treffer van Standard. Emond glijdt een voorzet als een echte spits aan de eerste paal door de benen van Bossut.

84'

Ohio kan een steekbal van Balikwisha net niet meepikken. Bijna had hij vrije baan om de 5-0 te maken.

82'

Harelbeke wil dat goaltje.

79'

Van Mol en Yagan hebben allebei betere opties, maar kiezen voor eigen glorie. Hun schoten worden kort na elkaar gesmoord door een verdediger van Standard.

78'
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
77'
Ohio met de 4-0!

Een diepe bal valt met wat geluk bij Ohio. Met Bossut in zijn rug jongleert hij even om dan in de draai af te werken. Zuur voor Harelbeke, maar 4-0 geeft de waardeverhoudingen goed weer.

74'

Vandenbroucke jast een afvallende bal hoog over en ver naast. Op een goeie dag vliegt zo'n bal wel eens in de winkelhaak.

73'
wissel
KRC Harelbeke
73'
wissel
KRC Harelbeke
72'

Over de winnaar van deze wedstrijd bestaat al even geen twijfel meer. Resten ons nog twee vragen: komt er nog een geldig doelpunt voor Harelbeke en zorgen de Luikse invallers nog voor opschudding?

72'