Ga naar de inhoud
Club Brugge heeft genoeg redenen om te vieren vanavond.

Club Brugge bezorgt het Kiel een horroravond en smeert Beerschot een 0-6-pandoering aan

 wo 1 november 2023 21:59
Beerschot
einde
0-6
Club Brugge
 1. 5' - Doelpunt - Igor Thiago (0 - 1)
 2. 24' - Doelpunt - Andreas Skov Olsen (0 - 2)
 3. 31' - Doelpunt - Denis Odoi (0 - 3)
 4. 34' - Doelpunt - Hugo Vetlesen (0 - 4)
 5. 45' - Doelpunt - Andreas Skov Olsen (0 - 5)
 1. 49' - Geel - Axl Van Himbeeck
 2. 55' - Doelpunt - Hugo Vetlesen (0 - 6)
 3. 60' - Verv. Apostolos Konstantopoulos door Charly Keita
 4. 60' - Verv. Tom Reyners door Félix Nzouango
 5. 63' - Verv. Igor Thiago door Victor Barbera
 6. 63' - Verv. Hans Vanaken door Philip Zinckernagel
 7. 74' - Verv. Éder Balanta door Raphael Onyedika
 8. 83' - Verv. Simion Michez door Ibrahim Alhassan
 9. 83' - Verv. Derrick Tshimanga door Benjamin Pauwels
 10. 83' - Verv. Thibaud Verlinden door Marco Weymans
Croky Cup - speeldag 1 - 01/11/23 - 20:45
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
5'
Igor Thiago
0 - 1
Igor Thiago
5'
24'
Andreas Skov Olsen
0 - 2
Andreas Skov Olsen
24'
31'
Denis Odoi
0 - 3
Denis Odoi
31'
34'
Hugo Vetlesen
0 - 4
Hugo Vetlesen
34'
45'
Andreas Skov Olsen
0 - 5
Andreas Skov Olsen
45'
55'
Hugo Vetlesen
0 - 6
Hugo Vetlesen
55'

De beer is genadeloos geveld. Beerschot hoopte op een avond zoals in de gouden jaren, maar kreeg een 0-6-pandoering aangesmeerd door Club Brugge. Het Kiel zag blauw-zwart enkele missers achterin genadeloos afstraffen.

Doelpunten:

4' Thiago 0-1

23' Skov Olsen 0-2

30' Odoi 0-3

33' Vetlesen 0-4

44' Skov Olsen 0-5

54' Vetlesen 0-6

Beerschot deelt cadeaus uit, Skov Olsen schittert

Beerschot tegen Club Brugge, het was ongetwijfeld de mooiste affiche van deze 1/16e finales. Het Olympisch stadion liep dan ook vol voor deze clash, de 10.000 Beerschot-fans wilden er een heksenketel van maken.

Maar het was vooral Tolis die onder de indruk bleek. De Griek liet zich achteraan veel te makkelijk de bal afsnoepen door Thiago en vanuit een scherpe hoek knalde die na amper drie minuten de openingstreffer hoog in doel. Een droomstart voor Club, een nachtmerrie voor Beerschot.

Toch toonde de thuisploeg zich weerbaar. Mignolet had een uitstekende reflex nodig om Reyners van de gelijkmaker te houden. Aan de overkant keepte Matijas op hetzelfde niveau toen hij Thiago maar net van zijn tweede treffer kon houden.

Beerschot voetbalde een kwartiertje aardig mee, met knappe combinaties, maar schoot halfweg de eerste helft opnieuw in eigen voet. Cagro wou terugspelen op zijn doelman, maar was de vrijstaande Skov Olsen uit het oog verloren. De Deen pakte het cadeau dankbaar aan en maakte er 0-2 van.

Het startsein van de Skov Olsen-show. Op zijn perfect aangesneden hoekschop maakte Odoi er 0-3 van en even later zette Skov Olsen Tshimanga in de wind en kon Vetlesen er op zijn aangeven 0-4 van maken. Skov Olsen zette nog voor de rust zelf de kers op de taart met zijn tweede van de avond, een heerlijk afstandsschot hoog in doel.

Vetlesen doet er nog ééntje bij

Na twee assists en twee goals werd Skov Olsen rust gegund in de tweede helft, maar ook zonder de Deen liep Club nog verder uit. Beerschot bleef immers cadeaus uitdelen. Matthys speelde de bal te kort terug op Matijas en zo kon Thiago Vetlesen zijn tweede van de avond aanbieden: 0-6.

Bijna werd het zelfs 0-7, maar dat was buiten een dubbele redding van Matijas gerekend. Op aangeven van Vetlesen mikte Nusa van dichtbij een huizenhoge kans pal op doelman en in de herneming raakte ook Barbera niet voorbij de Kroaat.

Een eerredder zat er niet meer in voor Beerschot, dat gewoon te licht woog voor dit Club Brugge en de focus weer kan verleggen naar de promotiestrijd in de Challenger Pro League. Club Brugge tankt dan weer vertrouwen voor de topper tegen Union.

Bekijk hier de reacties van Deila, Skov Olsen, Matthys en Odoi
"Een heel professionele prestatie op de mat gelegd"
 • Andreas Skov Olsen (Club Brugge): "We hebben heel goed gespeeld. We hebben mooie goals gemaakt en de nul gehouden. In de tweede helft hebben we het professioneel uitgespeeld. Ik ben zeer tevreden. Het was goed om twee keer te scoren en wat vertrouwen te winnen. Bij die tweede goal raakte ik de bal erg goed, dat was een mooi doelpunt. We hebben een paar wedstrijden gehad waarin we niet veel scoorden. Het is daarom goed voor het team om nu zes keer te scoren."

 • Hervé Matthys (Beerschot): "Elk schot van Club in de eerste helft ging binnen, dat was pijnlijk en confronterend. We hebben zelf drie doelpunten weggegeven, ook ik ging in de fout. We kunnen ons nu weer focussen op de competitie. Na de 0-1 hebben we even een moment gehad, maar daarna verloren we het weer. Club heeft heel veel kwaliteit en als ze een avond zoals deze beleven, dan wordt het voor ons heel moeilijk. We moeten ons niet te veel zorgen maken om dit resultaat en gewoon blijven voortwerken in de competitie."

 • Ronny Deila (trainer Club Brugge): "We hebben een goede prestatie neergezet, we waren ook goed voorbereid. We hebben hen pijn gedaan op de flanken en goed verdedigd. We waren ook heel efficiënt, zeker in de eerste helft. Ik ben onder de indruk van de jongens. In de tweede helft konden we ook nog enkele spelers inbrengen die nog niet zoveel gespeeld hebben. Dat is ook goed. Het is een mooie dag voor ons. De goals geven vertrouwen. Wij scoren veel goals, maar in periodes. We moeten proberen om dat geregelder te doen."

 • Denis Odoi (Club Brugge): "We mogen heel blij zijn met deze prestatie. In de beker is het nooit makkelijk, het maakt niet uit in welke klasse de tegenstander speelt. We hebben een heel professionele prestatie op de mat gelegd. Beerschot begon goed, toen moesten we even standhouden. Maar toen kwamen er 20 dodelijke minuten en dan werd het voor hen mentaal moeilijk. Wij moeten elke wedstrijd bevestigen en nu zondag wacht ons een heel belangrijke match."

 • Bjorn Meijer (Club Brugge): "Dit was een leuk tussendoortje, goed voor het vertrouwen. Eindelijk nog eens een wedstrijd, waarvan je achteraf denkt: dat ging makkelijk. Die snelle voorsprong maakte het ook makkelijk en daarna zijn we blijven doorgaan. Toen kwam de individuele klasse naar boven, vooral van Skov Olsen. Thiago deed het ook heel goed. Hij zette goed door, zo kennen we hem, en schoot de bal heel goed binnen. Hij zit in een iets lastigere periode. Wij zien zijn kwaliteiten, maar het komt er niet altijd uit. Dit is wel goed voor hem. We moeten nu deze efficiëntie doortrekken naar de wedstrijd tegen Union."
Gerelateerd:
Fase per fase
90' tweede helft
88'
Einde

Met de vingers in de neus en ook een beetje met dank aan defensieve blunders bij Beerschot stoot Club Brugge door naar de 1/8e finales van de beker. Club was aan de rust al klaar met de nummer drie van de Challenger Pro League na de Skov Olsen-show. Vetlesen deed er in de tweede helft nog één goaltje bij. 0-6, veel duidelijker wordt een overwinning niet.

88'

Het laatste wapenfeit van deze wedstrijd is een vrije trap van Zinckernagel. Odoi kopt daarop naast, maar er is gefloten voor een overtreding.

86'

Barbera waagt nog eens zijn kans, maar zijn verre knal gaat een eind over. Net daarvoor liet Matijas zich nog eens opmerken. De doelman dribbelde wel erg ver uit zijn doel.

82'
Maakt Beerschot nog een eerredder?

De tweede helft heeft nog een zesde goal gebaard voor Club, maar bleek toch vooral overbodig na de Brugse demonstratie in de eerste helft. Zit er in de slotminuten nog een eerredder in voor Beerschot?

79'
Drie wissels

Beerschot dropt nog drie nieuwe namen in de ploeg. Verlinden, Tshimanga en Michez mogen gaan rusten. Ze worden afgelost door Pauwels, Weymans en Alhassan.

74'
Nusa botst opnieuw op Matijas

Nusa wil graag ook nog zijn goaltje meepikken. Hij zet zich met een knappe dribbelactie door en haalt uit, maar Matijas gaat goed plat. Zes tegengoals vindt de doelman duidelijk meer dan genoeg.

74'
72'
70'

Balanta mag een punt zetten achter zijn wedstrijd. Hij wordt vervangen door Onyedika.

68'
Sanusi besluit over

Beerschot blijft ondanks de uitzichtloze situatie gewoon voetballen. Sanusi dwingt een schietkans af aan de rand van de zestien. Zijn schot gaat niet zo gek ver over doel.

65'
Matijas voorkomt een zevende tegengoal!

Bijna staat het 0-7, maar dat is buiten een dubbele redding van Matijas gerekend. Nusa moet altijd scoren op een lage voorzet van Vetlesen, maar besluit van dichtbij op de doelman. In de herneming krijgt ook Barbera de bal niet voorbij de Kroaat.

63'

Beerschot trekt geen lessen uit de vorige fouten. Opnieuw lijdt de thuisploeg slordig balverlies. Barbera zet de omschakeling meteen in gang en lanceert Skoras, maar die knalt vanaf de rand van de zestien onbesuisd over.

63'
wissel
Club Brugge