Ga naar de inhoud

LIVE dag 4: Hoe doen de Belgen het vandaag op de Spelen in Tokio?

 di 27 juli 2021 05:53

Ook de 4e wedstrijddag in Tokio staat weer bol van de spanning met heel wat lekkere sportbrokken. Mis hier niks van de olympische actie.

Dag 4 in Tokio:

Fase per fase

16:17

Einde van de dag

Hierbij sluiten we het liveverslag van de 4e dag op de Olympische Spelen af. Het was een succesvolle dag voor de Belgen, met een 2e medaille dankzij judoka Matthias Casse, maar ook door topprestaties in het basketbal (3x3 én Cats), een goeie dag van zeilster Emma Plasschaert en een 3e zege op een rij van de hockeyers.

16:15

Nederland verpulvert China, dat 8 goals slikt

16:13

7e goud voor Isabell Werth

Duitsland heeft de teamfinale van het dressuur gewonnen, voor de VS en Groot-Brittannië. Voor de 52-jarige Isabell Werth is het de 7e olympische titel op haar 7e olympiade. Slechts 3 vrouwen haalden ooit meer gouden medailles (turnster Latynina, kajakster Fischer en zwemster Thompson).

15:39

Red Lions zeker van kwartfinale

In het hockey heeft Nederland Canada verslagen met 4-2, waardoor de Red Lions meteen na 3 duels al zeker zijn van de kwartfinales. De Belgen zullen natuurlijk hopen om de groep te winnen om zo een makkelijkere tegenstander te krijgen.

15:36

3x3: België tegen Letland

Letland heeft in het basketbal 3x3 de kwartfinale tegen Japan gewonnen met 21-18, waardoor de Letten morgen om 11.40 u de tegenstander van de Belgian Lions worden in de halve finales.

15:03

Zwemmen: jonge Italiaan sneller dan Dressel

In de reeksen van de 100 meter vrije slag heeft de 20-jarige Italiaan Thomas Ceccon voor een verrassing gezorgd door sneller te zwemmen dan favorieten Caeleb Dressel en Kyle Chalmers. Dat belooft voor de strijd om de medailles morgen.

14:58

8e plaats voor de Belgen, Rusland klopt de VS

In het turnen heeft de Amerikaanse ploeg geen 3e olympische titel op een rij in de teamfinale van het turnen kunnen behalen. Vedette Simone Biles moest al na het eerste toestel (de sprong) afhaken, maar de Russen waren ook gewoon erg sterk. Het brons was voor de Britten, de Belgen turnden een ongelukkige wedstrijd en eindigden 8e.

14:36

3x3 basketbal: Nederland uitgeschakeld

De Nederlandse 3x3-ploeg was zo goed begonnen aan deze Spelen, maar na de nederlaag tegen België is het helemaal verkeerd gegaan. Eerst werd vandaag het rechtstreekse ticket voor de halve finales te grabbel gegooid, daarna ging Nederland ook tenonder tegen Rusland (19-21). De Russen spelen in de halve finales tegen Servië.

14:17

Update: Belgische turnsters blijven 8e

De Belgen hebben het goed gedaan op de sprong, maar blijven desondanks op de 8e en laatste plaats staan in de tussenstand. Ze eindigen wel met de brug en daar kunnen ze natuurlijk nog heel wat terrein goedmaken.


Intussen wordt bovenaan het klassement een hevige strijd uitgevochten tussen Rusland en de VS. De Amerikanen moeten het doen zonder Simone Biles, die zich na de sprong terugtrok. Vanwege een blessure of is er toch meer (mentale problemen?) aan de hand?