Japan verlengt olympische titel uit 2008 in het softbal na zege tegen de VS

  Net zoals in 2008 goud voor Japan op de Spelen.

  Japan heeft opnieuw een olympische titel in het softbal beet. De Japanse dames versloegen de Verenigde Staten met 2-0. De finale was een heruitgave van die in 2008, de laatste keer dat softbal op het programma stond tijdens de Olympische Spelen.

  Softbal is een sport die erg lijkt op honkbal (of baseball). Er zijn een aantal afwijkende regels, zo gooit de pitcher bij het aangooien onderhands en is het speelveld een stuk kleiner. 

   

  De Amerikaanse dames speelden defensief gezien opnieuw een uitstekende wedstrijd, maar offensief lieten ze het afweten. In de 6e inning zorgde de Japanse sterspeelster Yukiko Ueno voor een one-hitter. Meteen ook voldoende voor een gouden medaille.

  In de troostfinale ging de bronzen medaille nog naar Canada, ze versloegen Mexico met 3-2.