Ga naar de inhoud

Jupiler Pro League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Charleroi
39
4
3
0
1
5
2
2
RWDM
30
4
2
1
1
7
4
3
KV Kortrijk
28
4
1
2
1
5
7
4
KAS Eupen
25
4
0
3
1
3
7
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Charleroi
4
2
1
0
1
1
0
2
RWDM
3
2
1
1
0
3
2
3
KV Kortrijk
0
2
0
2
0
3
6
4
KAS Eupen
1
2
0
1
1
2
3
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Charleroi
6
2
2
0
0
4
2
2
RWDM
4
2
1
0
1
4
2
3
KV Kortrijk
4
2
1
0
1
2
1
4
KAS Eupen
0
2
0
2
0
1
4

Charleroi heeft "nieuwe mindset" nodig voor degradatiestrijd en zet Mazzu aan de deur

 wo 20 maart 2024 18:38
Felice Mazzu.

Charleroi vat de Relegation Play-offs aan zonder Felice Mazzu. De samenwerking met de coach werd in onderling overleg stopgezet. "Dit is een gebaar van respect voor de huidige behoeften van de club", stelt Mazzu.

Door een zware 5-0-nederlaag tegen KAA Gent is Charleroi op de valreep veroordeeld tot de Relegation Play-offs. Een stevige klap voor de ambitieuze club.

 

"De huidige toestand van de club is onaanvaardbaar en er moeten aanzienlijke veranderingen plaatsvinden", klinkt het bij Charleroi.

 

Een van die veranderingen is het vertrek van Felice Mazzu. De samenwerking met de coach werd in onderling overleg verbroken.

 

"We willen de volgende zes wedstrijden met volle energie en een nieuwe mindset benaderen", stelt Charleroi, dat de schuld ook niet volledig in de schoenen van Mazzu schuift.

 

"Zijn toewijding tijdens zijn vele jaren bij Charleroi, is lovenswaardig. We eren zijn passie en inzet."

Ik wens het team en de club uit mijn geboortestad het beste in de komende weken en jaren.

Felice Mazzu

Ook Mazzu beseft dat de club een nieuwe wind nodig heeft. "Mijn medewerking aan deze beslissing is een gebaar van respect voor de behoeften van de club", zegt hij.


"Ik wens het team en de club uit mijn geboortestad het beste in de komende weken en jaren. Ik dank de supporters voor hun steun, ondanks de moeilijkheden die we dit seizoen tegenkwamen."


Interim-coach Frank Defays neemt voorlopig over in afwachting van een komst van een nieuwe hoofdtrainer. Charleroi opent op 6 april de Relegation Play-offs tegen RWDM.

 

Mazzu is al de 12e coach die dit seizoen moet vertrekken in de Jupiler Pro League. Meer dan de helft van de Belgische clubs wisselde al van trainer.

Opnieuw naar de top

De coachwissel is maar een van de beslissingen die Charleroi heeft genomen om de weg naar boven in te zetten.

 

De club wil een "gedurfde strategie" ontwikkelen en heeft David Helmer aangesteld om het proces te leiden.

 

"We moeten ons eerst opnieuw concentreren en de volgende zes wedstrijden winnen", stelt hij.

 

"Vervolgens moeten we herstructureren en een pad uitstippelen dat bij een profclub past. Er is heel wat werk te doen en het begint nu."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: