Ga naar de inhoud

Hartprobleem blijft Peter Sagan achtervolgen, tweede ingreep is noodzakelijk

 zo 17 maart 2024 14:05
Peter Sagan.

Ex-toprenner Peter Sagan moet een nieuwe ingreep aan zijn hart ondergaan. De 34-jarige Slovaak ondervond tijdens trainingen in Marseille weer last van hartritmestoornissen, waarvoor hij eind vorige maand ook al een operatie had ondergaan. Nu heeft zijn hart weer "een soort pitstop nodig", schrijft Sagan, die als mountainbiker wil deelnemen aan de Spelen. 

Peter Sagan gaat volgende week onder het mes. "Niks om je zorgen over te maken. Dankzij mijn vriend en sportcardioloog Roberto Corsetti weet ik dat ik snel weer op het zadel zit", aldus de drievoudig wereldkampioen op de weg (2015-2017).

 

"Blijf op post, ik hou jullie op de hoogte", besluit hij.

 

Sagan beëindigde vorig jaar zijn carrière als wegwielrenner, waarin hij onder meer ook de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en zeven keer de groene trui won.

 

Hij probeert zich nu op de mountainbike te plaatsen voor de Olympische Spelen in Parijs van komende zomer. Hij heeft tot eind mei de tijd om genoeg punten bij elkaar te fietsen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: