Ga naar de inhoud
Jannik Steimle klopt medevluchter Desal in de sprint. De achtervolgers schuiven gezamenlijk onderuit op de laatste kasseistrook.

GP de Denain klassement

naamresultaatploeg
1
Jannik Steimle
4:40:31
Q36.5 Pro Cycling TeamQ36
2
Cériel Desal
+0
Bingoal - WBBWB
3
Dries Van Gestel
+11
TotalEnergiesTEN
4
Arnaud De Lie
+11
Lotto - DstnyLTD
5
Hugo Page
+11
Intermarché - WantyIWA
6
Maxime Jarnet
+13
Van Rysel - RoubaixVRR
7
Brent Van Moer
+15
Lotto - DstnyLTD
8
Aimé De Gendt
+1:06
CofidisCOF
9
Simon Dehairs
+1:09
Alpecin - DeceuninckADC
10
Amaury Capiot
+1:09
Arkéa - B&B HotelsARK
teams en deelnemers

BEKIJK: Arnaud De Lie (4e) opnieuw genekt door val, Steimle wint sprintduel na incidentrijke finale Denain

 do 14 maart 2024 15:56
GP de Denain
Wegwedstrijd - mannen
Wegwedstrijd
196.2 km
11:13 Denain - 15:47 Denain
Jannik Steimle
einde
 1. 0
 2. 30
 3. 60
 4. 90
 5. 120
 6. 150
 7. 196.2

  Niet het wederoptreden waar Arnaud De Lie op gerekend had. De topfavoriet van de GP van Denain kwam in de finale van de koers opnieuw ten val en kon zo niet meer meestrijden voor de prijzen. Jannik Steimle profiteerde optimaal van de situatie en won in de sprint van zijn Belgische medevluchter Ceriel Desal.

  Arnaud De Lie stond vandaag aan de start van de GP de Denain. Hij voelt zich niet fit genoeg voor Milaan-Sanremo en kiest voor deelname aan de Franse kasseienkoers en de Bredene Koksijde Classic (morgen). 

   

  De wedstrijd werd geen succes voor de Belg van Lotto Dstny. Hij maakte wel een sterke indruk door mee te schuiven met een elitegroep waar onder meer ook Molano (vorig jaar winnaar) en Küng bijzaten. 

   

  De groep was op weg naar de laatste overlevers van een vroege vlucht, maar op de laatste kasseistrook ging het fout. Küng schoof weg en ook vele anderen konden niet rechtblijven, waaronder De Lie. 

  Bekijk de val van De Lie

  Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

  Zo kregen de vluchters meer ademruimte. Onze landgenoot Ceriel Desal en de Duitser Jannik Steimle waren de besten uit een vijfkoppige groep. 

   

  Ze trokken met z'n tweeën naar de streep. Steimle begon al vroeg aan zijn sprint en Desal was niet in staat om te reageren. De West-Vlaming moest het hoofd buigen en werd tweede. Steimle (ex-Quick Step) pakt zijn eerste zege van het seizoen. 

   

  Arnaud De Lie moest vrede nemen met de vierde plaats. Dries Van Gestel klopte hem in de sprint.

  Bekijk de finish

  Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

  Uitslag GP de Denain

  naamresultaatploeg
  1
  Jannik Steimle
  4:40:31
  Q36.5 Pro Cycling TeamQ36
  2
  Cériel Desal
  +0
  Bingoal - WBBWB
  3
  Dries Van Gestel
  +11
  TotalEnergiesTEN
  4
  Arnaud De Lie
  +11
  Lotto - DstnyLTD
  5
  Hugo Page
  +11
  Intermarché - WantyIWA
  6
  Maxime Jarnet
  +13
  Van Rysel - RoubaixVRR
  7
  Brent Van Moer
  +15
  Lotto - DstnyLTD
  8
  Aimé De Gendt
  +1:06
  CofidisCOF
  9
  Simon Dehairs
  +1:09
  Alpecin - DeceuninckADC
  10
  Amaury Capiot
  +1:09
  Arkéa - B&B HotelsARK

  Fase per fase

  15:57

  De onfortuinlijke Jarnet werd nog ingerekend door de achtervolgers. Van Gestel klopte De Lie in de sprint om de derde plaats en mag mee op het podium. 

  15:54

  Steimle overklast Desal

  De Duitser gaat vroeg aan en sprint overtuigend weg om de winst te pakken. Desal had meteen meters achterstand en kon die niet meer goedmaken. Hij moet zich neerleggen bij plek 2. 

  15:53

  Desal zal toch op kop moeten beginnen. Steimle heeft de koppositie kunnen afstaan. 

  15:51

  Laatste kilometer!

  Desal en Steimle beginnen aan de laatste kilometer. De West-Vlaming neemt niet meer over. Kan Desal de Duitser verrassen en de zege bezorgen aan Bingoal WB? 

  15:49

  Hoe lang nemen ze nog over? De buit is binnen voor Steimle of Desal. De achterstand van het viertal is nog steeds meer dan een minuut. Nog 2 kilometer!

  15:49

  Steimle en Desal denken nog niet aan tactiek. Ze rijden nog vol door richting de laatste kilometers. 

  15:47

  Nog 5 kilometer

  Ceriel Desal lijkt de kans van zijn leven te krijgen om een grote koers te winnen. Dan moet hij wel afrekenen met Jannik Steimle, die op papier wel een stuk sneller is. Maar wat wil dat zeggen na zo'n lastige wedstrijd? 

  15:45

  2+2=4

  Nog 7 kilometer. Page en De Lie komen bij Van Gestel en Van Moer. Dat zal voor de ereplaatsen zijn, want Steimle en Desal hebben een grote voorsprong. 

  15:43

  Van Gestel en Van Moer zijn de eerste achtervolgers op ruim een minuut van de twee leiders. Page en De Lie volgen tien seconden verder. Van de rest is geen spoor meer. 

  15:41

  Jarnet lost

  Vooraan zijn ze nog met twee. Jarnet kon Steimle en Desal niet meer volgen aan het einde van de kasseistrook. De Duitser en de Belg zitten plots in een kansrijke positie. 

  15:38

  Iedereen tegen de vlakte!

  Het loopt helemaal fout bij de achtervolgers. Küng valt op kop en iedereen schuift mee. Ook De Lie ligt erbij. Van Moer lijkt er als het beste uit te komen. Het UAE-duo Baroncini en Molano blijft het langst liggen. 

  15:38

  Aversnes-le-Sec-Hordain

  Steimle, Jarnet en onze landgenoot Desal hebben net geen minuut voorsprong bij het opdraaien van de laatste kasseistrook. Dat lijkt niet te volstaan om voorop te blijven. 

  15:36

  Eén minuut

  De laatste kasseistrook lonkt om de hoek. Wil iemand de sprong maken vanuit de achtervolgende groep?

  15:35

  De achtervolgende groep draait als een geoliede machine. Steimle, Desal en Jarnet houden nog 1'10" over op 14 kilometer van de streep.  

  15:33

  Nog één kasseistrook

  Binnen een paar kilometer beginnen de vluchters aan de Aversnes-le-Sec-Hordain (1.800 meter). Dat is de laatste kasseistrook van de dag. Daarna resten er nog iets meer dan tien kilometer. 

  15:30

  UAE, Cofidis en Lotto Dstny hebben elk een duo in de achtervolgende groep. Offert iemand zich op om het gat te dichten? Het verschil zakt nu wel zienderogen: 1'30" op de voorlaatste strook van de dag. 

  15:28

  Houdt kopgroep stand?

  De vluchters krijgen nog twee kasseistroken met vier sterren voor de wielen. Hun voorsprong op de achtervolgers blijft hangen rond twee minuten. Een derde groep volgt nog een stuk verder en lijkt buiten strijd te zijn. 

  15:25

  Negen achtervolgers

  Baroncini is opgeraapt door de achtervolgers. Dit zijn de negen mannen die nog jacht maken op de vluchters: Van Moer, De Lie, Molano, Askey, Küng, Allegaert, A. De Gendt en Page.